Menu
Jazzveteranen möter Jazzstjärnan i nytt album!

Jazzveteranen möter Jazzstjärnan i nytt album!

23 maj kl: 14:39

En ung svensk stjärna och en jazzveteran från New York möts i en samling nya låtar. Tillsammans uttrycker de hopp, längtan, sympati, sensualitet, otålighet, kamp, bitter ånger och ljuv romans.

Amanda Ginsburg började som Andy Fites elev för 13 år sedan. En dag hade elev blivit jämlike men de båda ville fortsätta musicera med varandra. Med åren har duon utvecklat ett sällsynt samspel som innehåller vild improvisation och en stor del humor.

Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.

"Jag är inte säker på att jag skulle fortsatt med musiken om det inte vore för att Andy höll tag i mig, bjöd in och uppmuntrade mig under de åren fram till att jag tillslut bestämde mig för att spela in min egen musik. Andy är min nära vän, min kollega och inte minst en mentor. Jag är så glad att vi fortsätter att växa även tillsammans!" Berättar Amanda Ginsburg

Andy Fite kom 1994 till Sverige från New York City. Han är en virtuos på såväl gitarr som sång och har skrivit både text och musik på över 900 låtar. Han har nu 56 egna album på Spotify, varav ett med Amanda, ”The Nicest Thing in the World”. Den 26 maj släpps deras andra album "Everybody Loves You”.

Förhandslyssna på albumet här!

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad