Menu
John Lindberg Trio släpper sitt nionde studioalbum ‘Are You For Real?’

John Lindberg Trio släpper sitt nionde studioalbum ‘Are You For Real?’

24 mar kl: 09:00

Sedan bandets debut 2006 har den konstant växande fanskaran aldrig behövt vänta så här lång tid på ett nytt album. Sex år har gått sedan deras senaste album ‘Straight from the Heart’ släpptes, som direkt gick in på topp 10 på svenska albumlistan. Nu är bandet äntligen tillbaka med fullängdsalbumet ‘Are You For Real?’ - 19 låtar med det klassiska JLT soundet.

Lyssna på ´Are You For Real´ här

Mycket har hänt sedan senaste skivan - sångare och frontman John Lindberg med Nathanael Marcusson på bas och Olle Tjern på trummor var på väg till USA och Kanada för en rikstäckande turné och med ett nytt album planerat för maj 2021 när pandemin slog till. Covid sköt upp album-planerna för bandet och när omständigheterna tillät åkte JLT istället till Tyskland under början av 2022 och fortsatte sedan under året med fullsatta konserter över hela Sverige, Tyskland och Schweiz. Under tiden släppte de även ett flertal singlar, bland annat ‘Bad Loving’ och ‘Get It On!’ som även dom finns med på fullängdsalbumet.

“ I och med pandemin blev krishantering ett faktum, vilket resulterade att turnéer blev inställda och motivation för skapandet stannade av. Drivet för JLT´s musik är förnyelse - och när vi fick börja spela live igen fick vi ny energi och och självförtroende och vi gick in i studion. Under två sessioner så spelade vi in albumet.” berättar John Lindberg.

Nya albumet ‘Are You For Real?’ släpps idag tillsammans med singeln ‘No One Else Will Do

“‘No One Else Will Do’ handlar om att göra om och göra rätt. Det största rädslan när mattan dras bort under dina fötter är att bli lämnad av den/dom du älskar.

JLT når utanför Sveriges gränser, har över 60 miljoner streams totalt och har byggt sin otroligt starka fanbase the old fashioned way, med sitt konstanta turnerande och jämna releaseflöde i snart femton år. Sveriges okrönta Rockabilly-kungar är äntligen tillbaka på vägarna fullt ut och med ett purfärskt album att spela - med en vårturne med flera nedslag i Sverige, Tyskland, Danmark och återvänder till Tyskland och Schweiz i höst.

Följ John Lindberg Trio här:
Facebook I Instagram I Spotify I Youtube I Hemsida

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad