18 jun kl: 10:19
Kocken Desirée Wenström Jaks vann Årets kock på första försöket 2023, nu öppnar hon egen pop up-restaurang under musikfestivalen Way Out West i Göteborg. Mellan den 8-10 augusti har festivalbesökare exklusiv möjlighet att boka bord på den helt vegetariska restaurangen Jaks, med största delen svenska råvaror och smaker inspirerade av polsk landsbygd.
Mellan den 8-10 augusti arrangeras musikfestivalen Way Out West i Slottsskogen i Göteborg för tolfte gången. Under tre dagar fylls stadens vackraste park med några av världens bästa musikakter, otrolig film, mat, lek och allvar. Lagom till mörkrets inbrott flyttar festivalen vidare ut på stadens bästa spelställen och klubbar. Årets lineup består bland annat av världsstjärnor som PJ Harvey, Pulp, Fred Again.. och Queens of the Stone Age.
Sedan 2012 är all festivalmat på Way Out West 100% vegetarisk. Både food trucks, caféer, restauranger och backstage-området är helt gröna. Omtanken kring maten som serveras inne på området är stor, och varje år bjuder man utöver street food-aktörer och lokala krögare, in en stjärnkock till festivalen. En sorts fine festival dining för de mest matintresserade besökarna, som vill kombinera livemusik med mat i absoluta världsklass.
I år är det kocken Desirée Wenström Jaks som tar sin hållbara och säsongsbetonade matfilosofi till Slottsskogen. Hon vann Årets Kock 2023 och är en av medlemmarna i Kockslandslaget 2024. Under Way Out West öppnar Desirée Wenström Jaks för första gången helt eget. På pop up-restaurangen Jaks kommer festivalbesökare få möjlighet att uppleva en exklusiv vegetarisk femrätters middag, med hållbarhet och råvaror i säsong i fokus. Mitt inne på det pulserande OBS embargo till den 18 juni kl. 10.00 festivalområdet, tar Desirée Wenström Jaks sina gäster med till smakminnena från sin barndom. Menyn är skapad för att hedra bönder, producenter och deras fantastiska råvaror. Det blir säsongens grönsaker, svamp, picklat, ostar och grillat. Naturen håller i taktpinnen, men ingenting lämnas åt slumpen.
Boka bord här (Antalet sittningar är begränsat, först till kvarn och gäller för dig med festivalbiljett).
Om Desirée Wenström Jaks Desirée Wenström Jaks föddes i Sverige 1995, men bodde en stor del av sin barndom med sin mormor i en liten by i Polen. Redan som 21-åring vann hon OS i Erfurt i Tyskland tillsammans med Stockholm Culinary Team, mellan 2017-2018 var hon medlem i Juniorkocklandslaget. 2018 utsågs hon till Young Nordic Chef och 2021 tävlade hon i TV-programmet Kockarnas kamp. Hon har varit köksmästare på Michelin-krogen Agrikultur och italienska restaurangen Spesso. Arbetar inom Stureplansgruppen och driver Jaks Gastronomi. Är medlem i Svenska kocklandslaget 2024. Fler nyheter om årets matprogram släpps under sommaren, håll utkik på vår hemsida och i våra sociala kanaler.