Menu
GRANT släpper singeln ’What’s A Woman To You?’ tillsammans med musikvideo  - resultatet av blottande, insiktsfulla diskussioner med kvinnorna i sitt liv

GRANT släpper singeln ’What’s A Woman To You?’ tillsammans med musikvideo - resultatet av blottande, insiktsfulla diskussioner med kvinnorna i sitt liv

17 sep kl: 06:30



Senast vi hörde GRANT var oktober förra året, när hon släppte 4-spårs kritikerrosade EP:n Vertigo, med internationellt hyllade låtar som ’Words´ och ´Hell Yes I’m Betting On You’. Till exempel utnämnde engelska branschtidningen Music Week henne till ”This Week´s Hottest Brand New Act” och tastemaker siten The Line of Best Fit gav EP.n 8,5 i betyg med hyllande texten ”’Vertigo’ confirms Swedish singer GRANT’s status as a frighteningly talented sensation”. 


Nu, ett år senare, är GRANT tillbaka med ny musik – först ut är den ärliga och intima singeln ´What’s A Woman To You?´ som släpps den 17 september tillsammans med musikvideo, regisserad av Angelina Bergenwall.


Lyssna / titta på videon här: https://GRANT.lnk.to/WhatsAWoman


What’s A Woman To You?´ är skriven av Caroline Cederlöf tillsammans med Amanda Börjeson och Peter Kvint som även står bakom produktionen.

GRANT berättar om låten:
Mitt debutalbum handlade om att växa upp och känna kärlek för första gången. Nu vill jag utforska gråskalan av att vara mitt i mitt första riktiga förhållande och hur jag definieras i relation till min partner. Plötsligt kan jag relatera till kvinnorna runt omkring mig - mödrar, farmödrar, mormödrar och vänner - med vilka jag har haft otroligt fina, blottande och insiktsfulla diskussioner. ´What’s a woman to you?´ är skriven som ett resultat av dessa. Med deras hjälp lär jag mig att acceptera dynamiken i min person och i mitt förhållande. Jag lär mig att hantera förväntningarna på mig. Det fanns överväldigande koncensus kring ansvar, och vad det betyder som kvinna att säga ifrån sig ansvaret. Det blev också tydligt att kvinnor oftast porträtteras som starka eller trasiga, sällan likgiltiga. Jag har lekt med den schablonen och kommit fram till att den mest utmanande rollen vi spelar är idén om oss själva. – GRANT.

Regissör Angelina Bergenwall berättar om videoidén: 
Jag ville berätta en mer realistisk historia om kvinnor. Vi förväntas ofta vara starka men när jag tänker på kvinnor runt omkring mig så ja, det finns många starka kvinnor och det är toppen - men det finns mycket som inte är accepterat att visa. Såsom tvivel kring en relation, mödraskap, uttråkning i vardagen eller hopplöshet inför en situation. Vi stänger inne det - och jag vill visa det.


Mer om GRANT:




26-åriga Alma Caroline Cederlöf som GRANT egentligen heter gjorde ett starkt avtryck under 2018 med sin debutsingel ’Waterline´ och sitt kritikerrosade debutalbum ´In Bloom´. Med sin fantastiska både urstarka och själfulla röst resulterade hennes sorgsna dramatiska pop i både P3 Guld- och Grammisnomineringar, Framtidens Artist av P3, flertal turnéer - bland annat egen headlineturné och nordisk förbandsturné med Tove Styrke samt en hel del rosor i internationell press.


FÖLJ GRANT: Spotify I Youtube I Instagram



Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad