Menu
JULALBUM. Idag albumdebuterar författaren Louise Boije af Gennäs

JULALBUM. Idag albumdebuterar författaren Louise Boije af Gennäs

24 nov kl: 12:59

Redan 2020 smygstartade författaren Louise Boije af Gennäs sin artistkarriär med en julsingel tillägnad sjuksköterskorna som arbetade med Covid-19. Det hela blev ett oerhört uppskattat initiativ och insamlingen inbringade över en halv miljon kronor till förmån för sjukvårdspersonalen.

Singeln gav mersmak, och idag, den 24 november 2021, debuterar Louise Boije af Gennäs med ett album fyllt av jazzinspirerade amerikanska julklassiker, bl a “Let It Snow”, “Santa Baby”, “Winter Wonderland” och “Auld Lang Syne”. Albumet, som bär namnet “You’re All I Want For Christmas” är kopplat till en insamling till förmån för Stockholms Stadsmission.

LYSSNA PÅ ALBUMET HÄR 

´Albumet ges ut på Plugged Sweden och är producerat av Ollie Olson och Louise Boije af Gennäs, med musikarrangemang skrivna av Joakim Dominique. Här medverkar storband och stråkkvartett, och utöver Louise Boije af Gennäs hörs även solisterna Tina Ahlin, Jojje Wadenius, Karin Hammar, Peter Asplund och Conny Bloom.

Julen är den viktigaste högtiden för mig, ett tillfälle att själv få ha det bra men också tänka på och göra gott för andra. I år tänker jag på alla som haft det tufft under pandemin. Stockholms Stadsmission gör mycket för ensamma och utsatta, så dem vill jag gärna stödja med en insamling.

Min önskan om att skapa en egen julskiva kommer ur mitt eget traditionella firande, med alla julförberedelser och ett stort umgånge, där vi spelar just många av de amerikanska julsångerna som jag älskar allra mest. Nu har den önskan gått i uppfyllelse och jag hoppas att både skivan och insamlingen ska bli till glädje för många, säger Louise Boije af Gennäs.

Louise Boije af Gennäs debuterade som författare 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har hon gett ut ytterligare elva romaner, däribland Stjärnor utan svindel, Högre än alla himlar, Blå koral, Folk av en främmande stam samt Motståndstrilogin med titlarna Blodlokan, Skendöda och Verkanseld. Utöver sitt hyllade författarskap är Louise också verksam som dramatiker. Hon skapade TV-serien Rederiet, och hennes pjäser Bestseller och Kvinna klädd i solen har spelats på Dramaten och Stockholms Stadsteater.

INSTAGRAM | FACEBOOK

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad