Menu
Junior Brielle är tillbaka 21 april med sitt 12-spåriga album Domedagsdrömmar

Junior Brielle är tillbaka 21 april med sitt 12-spåriga album Domedagsdrömmar

19 apr kl: 17:02

Junior Brielle är tillbaka med sitt nya album “Domedagsdrömmar" som visualiseras genom en konstfilm inspirerad av Picassos äventyr. Det 12 spår långa albumet har bearbetats i flera år och handlar till stor del om att återvända hem. Dels hem till Brunflo som gestaltas på skivans avslutande dikt “Storsjömelodi”, och dels på låtar som “Ska Bli” och “Snäll med John”, där det blir extra tydligt att de skrotat digitaliseringen och återvänt till rocken. På rollistan syns studiomusiker från Dungen, Dina Ögon, Franska Trion och den kultförklarade Göteborgsproducenten Mattias Glavå (Broder Daniel, Håkan Hellström). I maj åker de ut på vägarna igen för att fira skivans ankomst, där de besöker Pustervik Göteborg, Trädgården Stockholm och Babel Malmö.

“Domedagsdrömmar” är bröderna Gabriel och Davids andra album i ordningen och innehåller singlar som “Barn skrattar i bakgrunden”, “Stor på jorden” och “Robert Johnson” - varav den sistnämnda som hyllades stort i TV av Fredrik Strage förra veckan. När de påbörjade sin karriär år 2017 tog de beslutet att sluta spela gitarr och i stället programmera digitala synthar i datorn. ”Vi blev omedelbart extremt kända, varje låt vi släppt sedan dess har spelats på radion och vi har turnerat frekvent. Det har varit kanon. Dock har det alltid funnits en hemlig plan att vid ett tillfälle återvända till rocken.”, säger bröderna.

Film: August Sandström

I december 2020 började de jobba på “Domedagsdrömmar" som idag består av hela 12 spår. I mars kom det sista smakprovet ”Robert Johnson”, som spelas flitigt på radio och har en storytelling värd att lyssna på. ”Att gå tillbaka till att göra gitarrmusik är kanske inte karriärmässigt eller ekonomiskt supersmart. Men har man en gång förstått rocken och vad den innebär, så är det väldigt svårt att helt och hållet omfamna den rådande infantiliseringen.”, fortsätter dem. Enligt Gabriel och David är skivan inspelad efter den förlorade konstens alla regler: De har tagit max tre tagningar per låt och allt är inspelat på tape. De har jobbat med studiomusiker från Dungen, Dina ögon och Franska Trion och producenten bakom alla låtar är Mattias Glavå.

“Domedagsdrömmar" beskriver känslan som Junior Brielle haft under och innan arbetet med skivan drog igång och egentligen så långt som när de började spela garagerock i källaren i Brunflo hos deras föräldrar. De säger: ”Att ingen fattar och alla som gör musik gör det antingen av fel anledning, man gör musik av nån sorts ”scale-up”-anledning i syfte att bredda sitt kändisskap, eller för snabbt och för dåligt. Oftast alla tre. Man kan säga att vi befinner oss i en musikalisk medeltid och domedagen kommer allt närmare. Den kan komma nu.”

Domedagsdrömmar släpps den 21 april.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad