Menu
Åre Sessions släpper fler artister och samarbete med Red Bull: Ord Mot Ord

Åre Sessions släpper fler artister och samarbete med Red Bull: Ord Mot Ord

8 apr kl: 10:00

Med knappa tre veckor kvar inför årets första festival släpps fler artister och än är det inte slut: Sveriges krönte hiphop-drottning och tidigare grammisvinnare, Imenella, som nyligen släppt debutalbumet ’Gemini’ kommer bjuda på ett exploderande framträdande. Popbandet och sensationen Estraden som står bakom hits som ’Bra för dig’ (med Victor Leksell) och ’Mer för varandra’ (med Norlie KKV) kommer stå för festivalens allsång. Nytt för i år är att Sveriges största raptävling Red Bull: Ord Mot Ord kurerar en scen för att visa svensk hiphops starkaste lysande stjärnor idag.

På Red Bulls scen står tre av hiphop-Sveriges mest intressanta namn: 20-årige Uppsalabon JAE som vann förra årets upplaga. Med sin unika och djupa röst både rappar hoch sjunger han texter som han även skriver själv. ADAAM tog redan som 16-åring plats på den svenska rap-scenen med låtarna “Wave”, “Grindar” och “Trap$tar”. Sedan dess har Märsta-rapparen florerat ständigt på Spotifys Top 50-lista med hits som ”TOPP”, ”DANSA”, ”A.D.A.M” och ”ABTI”. Hässelbyrapparen Greekazo debuterade 2019 och har redan tagit publiken och den svenska musikbranschen med storm. Sedan debuten har han blivit en av Sveriges främsta rappare, endast 20 år gammal. Debutsingeln “HotSpot” klättrade snabbt på listorna och har idag streamats över 40 miljoner gånger.

Mellan den 28 april och 1 maj 2022 är musik/-och skidfestivalen Åre Sessions tillbaka igen! Med det succéartade upplägget att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet, har man under sina tidigare upplagor lockat runt 10 000 besökare varje år. Med fokus på att boka den nordiska musikscenens främsta namn har Åre Sessions lyckats bli ett hett namn i musiksverige under de få år som festivalen har varit aktiv.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad