Menu
Fler sittplatser etableras inför Sverige–Frankrike på Gamla Ullevi

Fler sittplatser etableras inför Sverige–Frankrike på Gamla Ullevi

28 sep kl: 10:00

Den 11 oktober spelar det svenska damlandslaget mot Frankrike på Gamla Ullevi. 13 500 biljetter är redan sålda och intresset för matchen är stort. Därför etableras nu ytterligare 1 000 sittplatser på arenan och damlandslaget får, för första gången sedan Europamästerskapet 2013, möjlighet att nå över 15 000 åskådare på sin nationalarena. 

– Vill man se damlandslagets sista match på Gamla Ullevi för i år gäller det att säkra sina biljetter nu. Publikutvecklingen visar på kraften i damfotbollen och vi är mycket glada över det nära samarbetet med Svenska Fotbollförbundet och de lokala klubbarna. Den långsiktiga och gemensamma kraftsamlingen kring nationalarenan har också stor betydelse för tillväxten av unga spelare och det lokala föreningslivet, säger Got Events evenemangschef Henrik Jutbring.

Så här skriver Svenska Fotbollförbundet:

13 500 sålda biljetter – nu etableras fler sittplatser!

Den 11 oktober spelar damlandslaget mot Frankrike på Gamla Ullevi i Göteborg, den sista hemmamatchen för säsongen. Med knappt två veckor kvar till avspark har nu 13 500 biljetter sålts, och tack vare det stora trycket på matchen kommer nu 1000 ytterligare sittplatser etableras på arenan - något som aldrig tidigare skett vid en match bortsett från hemma-EM 2013.

Intresset kring damlandslagets sista hemmamatch för året, mot Frankrike på Gamla Ullevi den 11 oktober, är stort. Med knappt två veckor kvar till matchen har 13 500 biljetter sålts och med tanke på det stora trycket på biljettförsäljningen har nu beslutet fattats att etablera nya sittplatser på den norra kortsidans ståplats-sektion.

Stolsetableringen innebär 1000 nya sittplatser på Gamla Ullevi och en utökad publikkapacitet vid matchen till 15 500 åskådare. Det innebär att det i dagsläget enbart finns kvar 2000 biljetter till det spännande mötet mellan två av sommarens EM-semifinalister, och det närmar sig en ny utsåld match på Gamla Ullevi för damlandslaget.

Historisk etablering

Det här är första gången sedan hemma-EM 2013 som sittplatser sätts in på kortsidan för landslaget, och därmed första matchen utanför mästerskap då landslaget har möjlighet att nå över 15 000 åskådare på sin nationalarena Gamla Ullevi i Göteborg.

Nuvarande ”publikrekord” för damlandslaget, bortsett från mästerskapsmatcherna 2013 då sittplatser fanns på båda kortsidorna, slogs under hösten 2021 då 13 429 supportrar hejade fram landslaget till seger mot Finland.

– Det här fortsätter följa den positiva trend med fantastiskt stöd vi upplevt både på hemmaplan vid de senaste landskamperna, samt den häftiga supporterupplevelse vi fick under EM i England i somras, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors och fortsätter:

– Publikutvecklingen och engagemanget kring landslaget ökar hela tiden det är roligt att det långsiktiga arbete vi på SvFF tillsammans med Gamla Ullevi och Got Event bedriver ger resultat och att vi fortsätter ta nya steg och ytterligare kan öka det stora stöd vi har på nationalarenan i Göteborg.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad