Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Konserthuset Stockholm Och Kungliga Filharmonikerna Utökar Sin Digitala Satsning

Konserthuset Stockholm Och Kungliga Filharmonikerna Utökar Sin Digitala Satsning
3 apr kl: 15:50

Konserthuset Stockholm Och Kungliga Filharmonikerna Utökar Sin Digitala Satsning


Den publika verksamheten i Konserthuset är inställd på grund av coronaviruset, men samtidigt utökas satsningen på det digitala utbudet. I april väntar en rad nyheter; från webbsända soppkonserter och tematiska Play-program till livesändningar med Kungliga Filharmonikerna.

Redan i dag (fredag 3 april) är det premiär för den första webbsända soppkonserten - en matig digital soppkonsert för lyssnare vid skärm. Det blir den första i en serie om fyra konserter under våren, där den som vill kan njuta av egen soppa hemma och samtidigt ta del av klassisk musik på toppnivå.

- Vi ersätter helt enkelt vårens planerade och oerhört populära soppkonserter i Grünewaldsalen med digitala versioner, berättar konserthuschef Stefan Forsberg.

Filmerna visas både på Konserthusets webbplats och via Facebook, och de kommer sedan att finnas kvar att ta del av på Konserthuset Play.

Strax före påsk väntar nästa nyhet: på onsdag 8 april kl 19.00 går startskottet för veckovisa livesändningar med Kungliga Filharmonikerna.

- Vi inleder serien med delar av det program som ursprungligen skulle ha gjorts just denna dag: det blir musik av Wirén, Stravinsky och Mozart. Vi har glädjen att anlita Stockholmsbaserade Tobias Ringborg som dirigent, och ser verkligen fram emot att på detta sätt få möjlighet att spela för en stor publik, trots att det kommer att vara tomt i salen.

I veckan efter påsk leder Kungliga Filharmonikernas hedersdirigent Alan Gilbert nästa livesända program, där bland annat orkesterns egen tubaist Karl-Johan Elf är solist i Torbjörn Iwan Lundquists naturinspirerade verk Landskap för tuba, stråkorkester och piano. I orkesterprogrammen väljs genomgående verk som kan framföras med begränsad numerär.

Fler digitala nyheter kommer att släppas löpande, bland annat planeras för livesänd kammarmusik och jazzkonserter i det mindre format. Stefan Forsberg fortsätter:

- Mitt i den svåra situationen flödar kreativiteten. Det finns en stark vilja och en passion att genom musiken kunna ge något till människorna, till tröst och stöd.

- Vår väletablerade streamingtjänst Konserthuset Play utgör en grundbult, där vi idag är stolta över ett stort filmarkiv med högkvalitativa filmer, där både nybörjaren och konnässören kan spendera många timmar. Allt är gratis och tillgängligt både på webb och via app.

Ett nytt sätt att sätta ljus på denna unika musikskatt är Helgtipset. Varje fredag skapar Konserthusets programchef Fredrik Andersson en konsert för webben, tematiskt byggd utifrån repertoaren på Konserthuset Play. I den digitala världen finns möjligheten att blanda kammarmusik med stora orkesterverk, vilket öppnar för spännande program.

Sedan två veckor tillbaka pågår även "Den europeiska musikresan". I ett unikt samarbete mellan europeiska konserthus streamas konsertfilmer varje kväll kl 20.00 via Konserthusets - och de övriga konserthusens - Facebooksidor. Programmen sträcker sig från symfonisk musik till kör, piano och jazz. Kungliga Filharmonikerna medverkande i en av de första sändningarna och i nästa vecka kommer filharmonikerbaserade Orfeus Barock Stockholm att få möjlighet att sprida glädje i Europa.
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Nisse Hellberg Släpper Soloskiva - Den Första På Fyra År
PRESS
29 maj
kl: 14:20

Nisse Hellberg Släpper Soloskiva - Den Första På Fyra År

Den 12 juni kommer singeln "Vilken tur att vädret finns" från Nisse Hellbergs kommande album. Det är hans första soloskiva på fyra år. Albumet släpps i augusti och har namnet "Goda tider rullar in" - en skiva starkt påverkad av resor till Louisiana.  Jag ville göra en platta med en positiv känsla, något vi haft ont om den senaste tiden. Titeln på albumet är naturligtvis en from...

Bild på Broken Door Släpper Sommarsingeln You & I
PRESS
29 maj
kl: 14:20

Broken Door Släpper Sommarsingeln You & I

Duon Broken Door bestående av Pier Schmid & Tobias Östlund fortsätter sin musikaliska resa och idag landar duons nya singeln "You & I". Detta är första singeln av tre som efter sommaren följs upp av en EP'". På låten You & I har duon inspirerats av latinrytmer, vilket resulterat i ett somrigt sound. Låten handlar om att inte ge upp utan att kämpa för det man tror på. Att...

Bild på Världsstjärnan Mohombi Och Stjärnskottet Klara Hammarström Samarbetar I Duetten
PRESS
29 maj
kl: 11:00

Världsstjärnan Mohombi Och Stjärnskottet Klara Hammarström Samarbetar I Duetten "the One" Som Släpps Idag

Mohombi är världsartisten som både vunnit en Grammy och MTV European Music Awards och haft massvis med hits runt om i världen både som låtskrivare och artist. Klara Hammarström blev känd för allmänheten genom SVT:s succé-serie "Familjen Hammarström" och hennes debutsingel "You Should Know Me Better" toppade den svenska radiolistan under vintern på #1 - och har snart 2 miljoner...

Bild på Elias Abbas Ger Sina Fans En Present I Deppiga Tider
PRESS
29 maj
kl: 11:00

Elias Abbas Ger Sina Fans En Present I Deppiga Tider

Senast hörde vi Elias Abbas på "Problems" feat. Naod - två miljoner streams och 9 månader senare släpper han nya singeln "Karusell", en feel good låt med glimten i ögat som han vill dedikera till sina fans. Elias har under de senaste månaderna jobbat flitigt i studion och landat features på flera låtar med artister som SAMI, Stress, K27 och lillebrorsan Amir för att nämna några....

Bild på Casper The Ghost Slapper Ny Ep -
PRESS
29 maj
kl: 11:00

Casper The Ghost Slapper Ny Ep - "ctg Forever"

Det senaste aret har gatt fort for Casper Brodin och Victor Hillbom, duon bakom Casper The Ghost. Samtidigt har det pa ett personligt plan varit ett stokigt och inte helt enkelt ar i de unga killarnas liv, nagot som marks pa nya EPn med namnet "CTG FOREVER". Nyligen firade man over 15 miljoner totala streams pa Spotify, kulmen pa ett ar dar de tva killarna fran Uppsala och Jarvso skordat...

Bild på Svenska Ikonen Basshunter Gör Comeback Med Ny Musik
PRESS
29 maj
kl: 11:00

Svenska Ikonen Basshunter Gör Comeback Med Ny Musik

Den svenska dansmusik-ikonen Basshunter gör äntligen comeback! Han tar hjälp av superproducenten Jimmy Joker som står bakom artister som Pitbull, Jennifer Lopez och Enrique Iglesias. Singeln heter "Angels ain't listening" och genom låten visar han den känslosamma sidan av sig själv. "Låten handlar om att änglar inte lyssnar och att man måste hitta sig själv innan man viger sitt liv...

Bild på Leslie Tay Har Sprungit I Mål Och Gör En Touchdown - Ny Singel 42 Släpps 29 Maj
PRESS
29 maj
kl: 11:00

Leslie Tay Har Sprungit I Mål Och Gör En Touchdown - Ny Singel 42 Släpps 29 Maj

Kritikerhyllade artisten Leslie Tay släppte sitt debutalbum Vilja & Tålamod i april 2018, albumet fick fina recensioner och på Grammisgalan 2019 framförde han Stjärntecken från albumet tillsammans med Syster Sol. Nu är Leslie Tay aktuell med nya singeln 42 som släpps 29 maj. Låten är skriven av honom själv och producerad av Mokuba från London. -Jag har tagit mig i mål i och...

Bild på Miss Li Följer Upp Succéerna Med Att Släppa Singlarna "starkare/stronger"
PRESS
29 maj
kl: 10:00

Miss Li Följer Upp Succéerna Med Att Släppa Singlarna "starkare/stronger"

Det har minst sagt varit Miss Lis höst och vår. Som bekant levererade hon hit efter hit i fjolårets Så mycket bättre med "Lev nu dö sen" i spetsen som upp till idag har nått mer än 30 miljoner streams. Tidigare i våras kom första smakprovet från Miss Lis kommande album i form av låtarna "Komplicerad" och "Complicated" som tillsammans streamats mer än 16 miljoner gånger! Nu...