Menu
Låten ”Guld” med Anders Bagge släpps idag till förmån för ALS forskning

Låten ”Guld” med Anders Bagge släpps idag till förmån för ALS forskning

26 maj kl: 08:00

Anders Bagge, ICA Stiftelsen och Sony Music Sverige samarbetar för att samla in pengar till ALS-forskning. Låten ”Guld” släpps idag och finns tillgänglig på alla streamingtjänster. Se även låten framföras live i Nyhetsmorgon imorgon lördag.

Lyssna på ”Guld” här.

När ICA handlaren och entreprenören Peter Bengtsson från Malmö drabbades av ALS för tre år sedan riktade han all sin kraft till att belysa vikten av forskning och använde sitt entreprenörskap med framgång för att samla in pengar genom olika initiativ. Hans driv och historia berörde många. När låtskrivaren & vännen Mikael Karlsson (före detta ICA handlare) skrev en låt till Peter väcktes en idé, att låten skulle ges ut, med syfte att bidra till forskningen mot ALS. Artisten & mångsysslaren Anders Bagge blev introducerad och bestämde att ta sig an låten. Resultatet blev ”Guld” som ges ut av Anders Bagge, till minne av Peter.

Intäkterna från låten går oavkortat till ALS forskning genom ICA Stiftelsen.

”Det känns väldigt fint att vi tillsammans kan fullfölja Peters önskan om att lansera låten till förmån till ALS forskning. Det är en fruktansvärd sjukdom och forskningen behöver mer medel för att kunna vinna kampen mot sjukdomen,” säger Camilla Holmberg, Peters fru.

”När Peter Hägg från ICA Stiftelsen ringde och frågade om jag kunde hjälpa till att hitta en lämplig artist, så tänkte jag direkt att denna låt skulle jag vilja göra själv. ALS är en hemsk sjukdom som kanske inte riktigt får den uppmärksamhet som krävs för att forskningen ska kunna utökas. Dessutom lärde jag känna en fantastisk person i Peter och nånstans hoppas jag att minnet av honom för evigt kan finnas kvar i Guld,” säger Anders Bagge.

Peter Bengtsson somnade in den 18 mars och blev 58 år gammal. Han var entreprenör och full av idéer som han förverkligade trots sin sjukdom under sina sista år i livet. Nu förverkligas Peters sista önskan, att låten ”Guld” ges ut och bidrar till ALS forskning.

ICA Stiftelsen har en idé om att det är med den samlade kraften man kan göra störst skillnad. Därför går de samman – ibland med en, två eller 1500 ICA-handlare för att göra skillnad inom områden som inkludering, hälsa och miljö. De samarbetar med ideella organisationer och stöttar dem för att möjliggöra viktiga samhällsprojekt. Tillsammans möjliggörs kraften att förändra.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad