Menu
Leon Bridges [US] till Sverige i sommar!

Leon Bridges [US] till Sverige i sommar!

30 nov kl: 10:04

Om själfullhet var mätbart skulle Leon Bridges vara världsmästare. Nu är den ju inte det, men att kritiker såväl som lyssnare, utan att darra, jämfört Texas-sångaren och gitarristen med både Sam Cooke och Otis Redding säger väl en hel del. Bridges gör tidlös, varm, soulmusik – djupt förankrad i den klassiska R&B:n medan den varsamt sträcker sig mot samtiden. Hans röst är trösterik, sensuellt följsam men framför allt smärtsam uppriktig. Oavsett om han sjunger om att åka motorcykel på natten, brustna hjärtan eller polisbrutalitet så är Leon Bridges en av vår tids allra största röster.


Bridges kraftfulla debut – Grammy-nominerade ’Coming Home’ (2015) – utforskade artistens kärlek till traditionell soul, medan uppföljaren ’Good Thing’ (2018) riktade blicken mot den samtida R&B:n och även disco. En skiva som även förlänade Bridges sin första Grammy. 2020 kom det utsökt ökenvarma samarbetet med Khruangbin, EP:n ’Texas Sun’, och 2021 kom det efterlängtade tredje albumet ’Gold-Diggers Sound’. Där återvänder Bridges till det knastrigt analoga och inkluderar även influenser av jazz, pskykedelia och afrobeat i sin palett. 


Den 13 juni är det dags för Leon Bridges att besöka Sverige för en konsert på Annexet i Stockholm och vi kan lova att det kommer att bli en kväll att minnas. Biljettsläpp fredag 3 december klockan 9.00 via Luger.se. 


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad