Lisa Ekdahl Släpper Nya Albumet "more Of The Good"

Lisa Ekdahl Släpper Nya Albumet "more Of The Good"
9 nov kl: 10:30

Lisa Ekdahl Släpper Nya Albumet "more Of The Good"


Med en lång karriär bakom sig släpper Lisa äntligen sitt comeback-album på engelska. Albumet "More of the Good" släpps idag, 9 november, via Sony Music Frankrike och OKeh.Lyssna på "More of the Good" här. 


Inför den här skivan har Lisa spenderat sin tid i berömda Atlantis studion i Stockholm och skrivit tio nya låtar, som alla tar sin tid, och som inte är för mycket, och inte för lite. Lisa har sökt efter en särskild medvetenhet i musiken, och en strävan efter att varje enskilt spår ska ha sin unika själ och djup. Texterna har stor betydelse. "Jag törstar efter det meningsfulla", som Lisa sjunger i låten "Like Mermaids".

Albumet ger utrymme för många olika känslor, från ren, äkta glädje till en blandning av sensualitet, mystik - och ibland en melankoli som känns genuin just för att den inte är överdramatiserad.

Förutom Lisa själv är Mathias Blomdahl ansvarig för ljudbilden på skivan. Hon ger honom en riktning, och han förvandlar det till noter och sound. Med framträdande spår såsom "I Know You Love Me" där fransk-libanesiska trumpetaren Ibrahim Maalouf medverkar, "Like Mermaids", "Let's Go to Sleep" och "Thorn in My Heart" med Desmond Foster, är albumet poetiskt, jazzigt och stämningsfullt. Ett riktigt feel good-album!

Lisa har på "More of the Good" även samarbetat med marockanska författaren Abdellah Taïa samt norska sångerskan och låtskrivaren Ane Brun, som medverkar på spåret"Sweet Feeling Of Freedom". Lisa har också tagit hjälp av sonen och musikern Milton Öhrström som spelar piano och vibrafon på hela albumet. "Det är fantastiskt att vi kan dela dessa stunder av musik tillsammans", säger Lisa om samarbetet med sonen.

Lisa Ekdahl är tidlös, med sin vackra, mjuka röst och sitt unika jazziga sound med influenser från pop, soul och folk. "Jag känner mig fri så här", säger Lisa. "Jag vet att vissa artister kan hitta sin frihet genom att använda de senaste ljudbilderna och det unnar jag dem. Men jag kan inte göra det. Jag måste skapa min egen värld."
Om Lisa Ekdahl

Under vintern 1994 klev Lisa Ekdahl rakt in i "superstardom" i stort sett över en natt i Skandinavien. Hennes debutalbum sålde platina fyra gånger om och gav henne inte mindre än tre Grammisar. Lisas avslappnade stil, i kombination med en skörhet och känslighet har bländat både fans och kritiker. Förutom Sverige har flera europeiska länder - och särskilt Frankrike - fallit för Lisas sätt att framföra jazz, bossanova och originallåtar.

Lisa fick sitt första skivkontrakt med EMI när hon anställdes av singer/songwritern Toni Holgersson för att lägga bakgrundssång på hans album. I samband med det upptäcktes Lisa av EMI:s A&R-chef som erbjöd henne att spela in sin egen skiva, vilket sedan blev debutalbumet "Lisa Ekdahl".

Vid 19 års ålder började Lisa Ekdahl uppträda på små jazzklubbar med svenska jazztrion Peter Nordahl Trio. Lisa har ibland hänvisat till åren av spelande på mindre klubbar med denna trio som en form av "musikalisk utbildning". Lisa och trion gjorde en rad konserter på klubben La Villa i Saint Germain-området i Paris, vilket var startskottet för Lisas karriär i Frankrike. Lisa Ekdahl och Peter Nordahl Trio släppte två album tillsammans: "When did you leave Heaven" och "Back to earth".

År 2001 lanserade Lisa albumet "Lisa Ekdahl sings Salvadore Poe". Albumet fick mycket uppskattning i flera europeiska länder, särskilt i Frankrike där albumet sålde Guld. Efter att ha bott i New York under en tid, återvände Lisa till Stockholm för att spela in de 9 originallåtarna till "Give me that slow knowing smile", ett album utgivet 2009 av Sony Music Frankrike. Albumet släpptes i 14 länder.

Under 2011 släpptes live-albumet "Lisa Ekdahl at the Olympia, Paris", som är ett tydligt exempel på den unika kontakt som finns mellan den svenska artisten och hennes franska publik. År 2014 var Lisa på Kuba och spelade in ett nytt album på engelska, producerat av Mathias Blomdahl och Tobias Fröberg: "Look To Your Own Heart".
LÅTLISTA MORE OF THE GOOD

1 Let's go to sleep

2 Playful Hearts

3 I know you love me feat. Ibrahim Maalouf

4 More of the good

5 Thorn in my heart feat. Desmond Foster

6 Like Mermaids

7 Sweet feeling of Freedom feat. Ane Brun

8 The moon cannot be stolen

9 In dreams

10 Crown of love feat. Abdellah Taïa
Följ Lisa Ekdahl:

Hemsida


Instagram


Facebook


YouTube
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Ariodante Sommarens Opera På Drottningholmsteatern
PRESS
24 jun
kl: 13:20

Ariodante Sommarens Opera På Drottningholmsteatern

I dag börjar repetitionerna av Händels Ariodante som har premiär på Drottningholms Slottsteater den 3 augusti. I titelrollen hörs den internationella operastjärnan Ann Hallenberg. Ann Hallenberg är Artist in Residence på Drottningholmsteatern. Hon har en lång relation till den historiska scenen och sjöng senaste här i en konsert år 2014. - Det känns helt fantastiskt att komma...

Bild på Ariodante Is This Summers Opera At Drottningholm
PRESS
24 jun
kl: 13:20

Ariodante Is This Summers Opera At Drottningholm

Rehearsals begin today of Handel's Ariodante, which is due to premiere at Drottningholms Slottsteater on 3 August with international opera star Ann Hallenberg singing the lead role. Ann Hallenberg is Artist in Residence at Drottningholms Slottsteater. She has a long-standing relationship with the historical stage and last sang here at a concert in 2014. "It feels wonderful to come back to...

PRESS
24 jun
kl: 09:50

Veckans Konserter På Grönan V. 26-27

Konsertvecka 26 bjuder på inte mindre än fyra konserter och först ut är Eva Eastwood på Lilla Scen ikväll. På tisdag kommer det franska metalbandet Gojira till Stora Scen för första gången och dagen efter bjuds vi på keltisk punk signerat Dropkick Murphys för tredje gången. På torsdag avslutar vi konsertveckan genom att njuta av Thomas Di Levas tolkningar av David Bowies magiska...

Bild på Guleed Släpper Singeln Tider Som Dessa Feat. Cherrie
PRESS
21 jun
kl: 11:10

Guleed Släpper Singeln Tider Som Dessa Feat. Cherrie

Lyssna: Guleed.lnk.to/TiderSomDessa Idag släpper GULEED låten "TIDER SOM DESSA" feat Cherrie som är den andra i raden av singlar som adderas på debutalbum 50 GRADER I FEBRUARI under juni månad. Med på låten har han vännen och kollegan Cherrie, som han känt sen innan någon av dom började göra musik. Hela deluxeversionen släpps i sin helhet nästa fredag med totalt 4 nya spår som...

Bild på Enzo Ingrosso Släpper Debutsingeln "who Am I" Feat. Conrad Sewell
PRESS
21 jun
kl: 11:10

Enzo Ingrosso Släpper Debutsingeln "who Am I" Feat. Conrad Sewell

LYSSNA: https://enzoingrosso.lnk.to/WhoAmI Musik strömmar helt klart i ådrorna hos familjen Ingrosso. Efter att ha sett sin bror Sebastian bli en av världens största DJ's som en del av återförenade Swedish House Maffia blev 16 åriga Enzo Ingrosso motiverad att satsa helhjärtat på sin dröm att göra musik. Hans debutsingel "Who Am I" sätter honom på kartan som ett av de mest...


Bild på Elias Hurtig Släpper Nya Singeln "sinatra"
PRESS
20 jun
kl: 13:10

Elias Hurtig Släpper Nya Singeln "sinatra"

LYSSNA: https://eliashurtig.lnk.to/EliasHurtigSinatra Artisten och låtskrivaren Elias Hurtig från Nacka har synts i olika musiksammanhang och stått på scen sedan tonåren. I april i år släppte han sin debut - singeln Är du dum som idag följs upp med egenskrivna somriga låten SINATRA. Soundet är en hybrid mellan rap och pop. SINATRA är en glad låt som skrevs på två dagar. Den...

Bild på Joel Alme Släpper Nytt Album I Höst - Idag Släpps Första Låten
PRESS
20 jun
kl: 13:10

Joel Alme Släpper Nytt Album I Höst - Idag Släpps Första Låten "så Kanske Vinden" Och De Första Turnédatumen

2015 släppte Joel Alme "Flyktligan", hans första skiva på svenska. Det fick ett enormt fint mottagande, med fina ord från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnominering. Nu, nästan 5 år senare är han äntligen tillbaka med ny musik. -Ledsen för det långa avbrottet, kroppen har gått på som vanligt men psyket har inte hängt med riktigt. Här får ni ialla fall en liten...

Hitta oss på Facebook