Menu
Edgar Homeros debuterar med sköra och ärliga singeln “Centerfolds”

Edgar Homeros debuterar med sköra och ärliga singeln “Centerfolds”

11 nov kl: 07:30

22-årige Edgar Homeros är sångare, låtskrivare och producent som med sina fängslande melodier, mäktiga solo-körer och intima kärleksbekännelser känns unik på dagens musikscen. I fredags blev han hyllad av Gradvall på Nyhetsmorgon.

Idag debuterar Edgar som soloartist med singeln “Centerfolds” som är första släppet från kommande egenproducerade debut-EP:n ”Volatile”. En samling låtar som är inspelade på en månad, men också resultatet av flera års kreativt arbete och drömmande.

Edgar berättar om ‘Centerfolds’: “Den här låten kom helt naturligt för mig, både under skrivande och produktion. Instrumentalen kände jag aldrig något behov att komplicera, och som man kanske förstår är texten baserad på egna erfarenheter - såna går alltid enkelt att formulera. Det är kanske en av de mest personliga låtar jag skrivit, men blev också tidigt en av mina absoluta favoriter. Det känns som ett bra tecken, då jag oftast håller de intimaste låtarna på en armlängds avstånd.”

Den röda tråden för Edgar, både genom barndomen i Berlin och tonåren i Stockholm, var livemusiken. Vare sig det var på open-mic-sessions, på uppträdanden med skolbandet eller på sångtävlingar så trivdes Edgar bäst på scenen. Under tonåren retirerade Edgar till pojkrummet, för att på egen hand lära sig producera, spela gitarr och skriva låtar - hela tiden med drömmen om att turnera med sin musik levande. I sina låtar kombinerar Edgar barndomsidolernas soulmusik med influenser från favoritartisterna från uppväxten - kommande EP:n “Volatile” kan bäst beskrivas som ett gränsöverskridande smörgåsbord av låtar som på ett mirakulöst sätt hänger ihop - och där allt kommer rakt från hjärtat.

"Edgar Homeros, är en ung svensk kille från Södermalm, bland det bästa debutanter jag har hört på väldigt länge" enligt Gradvall i förra fredagens Nyhetsmorgon på TV4.

Se Gradvalls kommentarer här.

“Centerfolds” är första singeln från Edgar Homeros och bara början för denna multitalang från Södermalm.

Lyssna på "Centerfolds" här

Följ Edgar Homeros här:
Instagram I Spotify I Youtube I Facebook I Twitter

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad