Menu
Little Jinder på höstturné

Little Jinder på höstturné

23 aug kl: 09:59

I juni släppte Little Jinder sitt hyllade album ”Salta diamanter”. Efter sommarens enda spelning på Lollapalooza Stockholm kommer nu en ny chans att uppleva en av Sveriges mest älskade liveartister på scen. I höst åker Little Jinder på turné med några av landets absolut bästa musiker vid sin sida. Biljettsläpp nu på torsdag 25 augusti.

28 okt - Göteborg, Pustervik
29 okt - Malmö, Moriska Paviljongen
4 nov - Örebro, Frimis Salonger
5 nov - Falun, Heymakers
26 nov - Stockholm, Fållan

Little Jinder slog igenom 2014 när hon med sitt självbetitlade album bytte sångspråk från engelska till svenska och fick en stor hit med Rebecca & Fiona-samarbetet ”Vita Bergens klockor”. Skivan, Grammis-vinnare i kategorin Årets pop, bildade skola med såväl pulserande som ångestfyllda storstadshymner. Även uppföljarna ”Allting suger” (2016) och ”Hejdå” (2018) möttes av hyllningar.

Men arbetsmetoden att göra i princip allt på egen hand och hela livsföringen som följde med musiken tog ut sin rätt, ett faktum som blev särskilt tydligt i höjd med ”Hejdå”. Det hade gått slentrian i det hela; hon kände sig blasé och uttråkad. Inför inspelningen insåg Little Jinder att hon mer än något annat ville åt det som varit allra roligast med musiken: att spela med människor som är bra på att spela. ”Det var fantastiskt att mellan 2017 och 2018 turnera med världens fetaste band, att inte känna sig ensam i det man gör, att bli imponerad av andra och inte stå i centrum på samma sätt. Så jag utgick från det.” säger Little Jinder.

Nya Little Jinder-skivan ”Salta diamanter” – nedtonad, vemodig, liveinspelad med band – utgör en nystart på såväl ett personligt som artistiskt plan. Eller som hon sagt själv: ”Skivan är en reaktion inte bara på föregångaren, utan på allting som jag någonsin har gjort.” När hon nu tar med sig albumet ut på vägarna, väntar fem stopp i landet - med några av Sveriges absolut främsta livemusiker vid sin sida. Turnépremiären sker i Göteborg, den 28 oktober på Pustervik och avslutas den 26 november på hemmaplan på Fållan i Stockholm.

Ord om Salta Diamanter:
”Salta Diamanter helt klart hennes största och mest välarbetade verk hittills”
- Nöjesguiden

Little Jinder låter större än någonsin”
– Aftonbladet

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad