Menu
Live Nation & Luger söker musikälskande kollega till rollen som Production Coordinator!

Live Nation & Luger söker musikälskande kollega till rollen som Production Coordinator!

3 nov kl: 15:25

Live Nation är Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang. Tillsammans med Luger medverkar vi årligen till nära 3000 evenemang som arrangör eller turnéproducent med omkring 3 miljoner besökare. Smidig biljettförsäljning, säkra lokaler, bra ljud och ljus och en musik- och evenemangsupplevelse att minnas för livet - för oss är det av yttersta vikt att erbjuda våra besökare och samarbetspartners det allra bästa; både före, under och efter ett evenemang! Som arrangör eller turnéproducent producerar vi alltifrån mindre klubbspelningar till riksomfattande turnéer och stora utomhuskonserter. Vårt utbud spänner från ny, gränsöverskridande musik till mer etablerad. Vi representerar ett stort antal svenska artister och arrangerar festivaler som Lollapalooza Stockholm, Summerburst, Sweden Rock Festival, Åre Sessions och Way Out West. Hos oss finns kunniga agenter, promotorer, producenter, kommunikation- och PR-specialister, marknadsförare, säljare, projektledare och webbutvecklare.

Är du vår nya Production Coordinator?
I rollen som Production Coordinator stöttar du våra agenturer genom att ha ett helhetsansvar för hela produktionsflödet och ansvarar för administrationen av turnéprojekt. En viktig del av Produktionskoordinatorns arbete är att organisera, informera, prioritera, delegera samt att vara en resurs för Artisten för att säkerställa att projektet genomförs på högsta möjliga nivå under de rådande förutsättningarna. Du kommer att ansvara för att genomföra projekten enligt uppsatta konstnärliga och ekonomiska mål samt tids– och handlingsplaner.

Du har kunskap om hur det monetära flödet kring turnéer och konserter fungerar. Du ska också ha god förståelse för ekonomi, budgetering och kalkylering.

Ett stort plus är att du har kunskap om den teknik som behövs för att genomföra konserter på olika nivåer och förutsättningar.

Till den här rollen söker vi dig som har erfarenhet av livebranschen sedan tidigare, gärna i position där du drivit egna projekt, arbetat nära artister och har en god förståelse hur processerna kring turné- och konsertarrangemang fungerar.
Ett av dina största intressen är musik och konserter och du har en bred kunskap och förståelse kring liveindustrin. Som person är du prestigelös både när det kommer till musik och arbetsuppgifter. Att jobbet dessutom innebär en del sena kvällar i samband med evenemang ser du som en stor fördel. En arbetsdag är full av snabba vändningar, kreativitet, högt tempo och flexibla arbetstider. Därför är du som person modig, snabb, lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Du behåller lugnet även när arbetstempot är högt.

Du rapporterar till Team Leader Agency Production.

Tillträde sker 10 januari 2022 eller enl. överenskommelse. Sista ansökningsdagen är 19 november.
Skicka in din ansökan till career(Snabel)livenation.se och märk den med: ”Production Coordinator”.

Vi ser fram emot din ansökan!

Källa

Summerburst är en svensk musikfestival inriktad på elektronisk musik som äger rum i Stockholm och i Göteborg.


Festivalen skapades 2011 och hölls då under en heldag på Stockholm Stadion i Stockholm. Evenemanget sålde slut, vilket innebar att ca 13 000 personer besökte området. Artister som uppträdde då var bl.a. David Guetta, Avicii och Eric Prydz.


År 2012 utvidgades festivalen till Göteborg och blev även ett två-dagars arrangemang. Stockholm Stadion blev återigen en av festivalens områden och Valhalla IP i Göteborg blev det andra området. Båda städernas festivaler sålde slut och totalt sett hade festivalerna över 65 000 besökare. Artister som uppträdde detta år var bl.a. Deadmau5, Avicii, David Guetta, Tiesto, Alesso, Axwell, Sebastian Ingrosso och Dada Life.


2013 äger festivalen rum precis som föregående år i Stockholm och Göteborg under två dagar på respektive område.


2014 fortsatte Summerburst med slutsålda biljetter i både Stockholm och Göteborg och hade sammanlagt över 100.000 besökare i både städerna.


2015 firar Summerburst fem år och arrangeras på Gärdet i Stockholm samt på Nya Ullevi i Göteborg, dock under nya ägare då Stureplansgruppen under 2015 sålde festivalbolaget Stureplansgruppen Live till Live Nation. Förutom Summerburst är systerfestivalen November Lights en skapelse från Festivalbolaget.
Way Out West är en musikfestival som sedan 2007 årligen arrangeras i Göteborg, Sverige av Luger. Festivalen kombinerar uppträdanden på tre större scener i Slottsskogen med konserter på scener runtom i Göteborg. Musikprogrammet kompletteras vanligen av annan kultur och tidigare år har festivalen även presenterat film, graffiti, poesi och konst.


Den första festivalen ägde rum den 10–11 augusti 2007 och samtliga 18 000 biljetter såldes. Första året kom akter som Primal Scream, Erykah Badu, Manu Chao, The Hives, The Pogues, Regina Spektor, The Hellacopters, CocoRosie och Kanye West.


Andra året, 2008, hölls festivalen 7–8 augusti med huvudartister som Neil Young, Kelis, Sonic Youth, Franz Ferdinand, Grinderman, Broder Daniel och Sigur Rós. Även den här gången såldes de strax över 24 000 biljetterna slut.


Tredje året inföll festivalen 14–15 augusti 2009. Detta år kom 25 000 besökare och såg artister som Arctic Monkeys, Robyn, Band of Horses, Glasvegas, My Bloody Valentine, Basement Jaxx, Nas, Lily Allen, Fever Ray, Florence and the Machine, Röyksopp med flera.


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad