Menu
Lolita Pop, Staffan Hellstrand & The Nomads och DJ-Gördis till Stadsträdgården

Lolita Pop, Staffan Hellstrand & The Nomads och DJ-Gördis till Stadsträdgården

7 jun kl: 15:05

Under 2019 och 2022 åkte Lolita Pop på ett segertåg genom Sverige. Sommaren 2022 spelade bandet på flera legendariska scener som Liseberg, Parksnäckan, Klippan och ett fullsatt Mosebacke. Turnén avslutades på Gustavsvik i Örebro tillsammans med The Ark och Millencolin.

Fredagen den 25 augusti kommer dom tillsammans med Staffan Hellstrand & The Nomads till Stadsträdgården. Det blir en maxad kväll, fulladdad med svensk rocklyrik, poetiska gitarrer, popmelodier och tunga komp.

”Spelningen på Skansen var bokad som sommarens enda spelning, men att få spela med Staffan Hellstrand & The Nomads är för bra för att inte få göra det mer en gång. Därför känns det extra kul att få komma tillbaka till Örebro och avsluta sommaren i vår fina Stadsträdgård”. Berättar Karin Wistrand

Staffan Hellstrand firar 20 år med The Nomads!


The Nomads gav min musik helt nya dimensioner på dom två plattor där vi samarbetade. Det ska bli fantastiskt att spela med dom igen i sommar”. Berättar Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand och The Nomads var ett av dom mest oväntade men lyckosamma musikaliska samarbetena på 90-talet. På Staffan Hellstrands grammisbelönade album »Eld«, 1992 förenades dom i fyra låtar och 1996 gjorde dom ett helt album ihop »Pascha Jims dagbok«, också grammisnominerat och av Aftonbladets samlade kritikerkår utsett till årets bästa svenska album.

The Nomads obetvingliga och kompromisslösa garagerock kombinerat med Staffans poetiska och melodiska popmusik blev helt enkelt en fullträff.

Hellstrandklassiker som »Fanfar«, »Precis som du när«, och »Du går aldrig ensam« är låtar födda i samarbetet med The Nomads. Båda har sen framgångsrikt fortsatt sina separata karriärer men nu förenas dom för första gången på länge i några exklusiva spelningar sommaren 2023.

Dj-Gördis

Gördis har många strängar på sin lyra eller snarare en salig blandning av plattor i sin samling. Där samsas gammal soul & punk, jamaicaner av äldre snitt, syntklassiker, Brit pop, mod jazz och även en hel del från detta årtusende. Vad som har trillat ner i väskan till en spelning det vet man inte förrän den öppnas.

Biljettsläpp fredagen den 9 juni klockan 10.00

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad