Menu
Liseberg fyller 100 – Björn Olsson har skapat hyllningslåten

Liseberg fyller 100 – Björn Olsson har skapat hyllningslåten

14 apr kl: 07:44

Liseberg firar i år 100 år, och som ett led i firandet ville nöjesparken ta fram en egen unik signaturlåt. Uppdraget gick till musikern och producenten Björn Olsson, känd som Håkan Hellströms låtskrivarpartner, som skapade låten ”Liseberg”. Nu släpps den på Spotify.

Om Liseberg var ett ljud, då hade det låtit så här, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Öppningen av unika familjehotellet Grand Curiosa i år och Oceana Vattenvärld nästa år – båda en del av Jubileumsprojektet, och årets nya attraktion berg- och dalbanan Luna. Nog kommer 100-årsfirandet på Liseberg att synas, märkas – och höras. För den jubilerande nöjesparken ville också bjuda på en specialkomponerad jubileumslåt. Uppdraget gick till musikern, låtskrivaren och producenten Björn Olsson.

Resultatet blev ”Liseberg”, en 4.20 minuter lång låt som innehåller allt: karakteristisk Björn Olsson-vissling, bombastiska stråkar och fiskmåsar – en tidlös hyllning till glädje och alla slags minnen som skapas på Liseberg. Upphovsmannen själv beskriver sin insats på det här för honom karakteristiska viset:

- Jag är ju i grunden lite arbetsskygg och lat, men jag är evigt tacksam att jag blev övertalad, stort tack till Liseberg för det och för allt roligt man upplevt där under alla år, det är en ära!

Låten ”Liseberg” finns nu på Spotify, och delar av den specialskrivna låten kommer att användas i olika sammanhang i nöjesparkens marknadsföring. Spotifyomslaget som pryder låten föreställer en tre år gammal Björn Olsson på en karusell på Liseberg:

- Låten var ett beställningsverk från Liseberg, men jag har aldrig någonsin stått för något så mycket som den här låten, säger Björn Olsson.

Björn Olsson har en lång karriär bakom sig som låtskrivare och gitarrist i band som Union Carbide Productions och The Soundtrack of Our Lives. Idag är han kanske mer känd som Håkan Hellströms låtskrivarpartner. Björn Olsson har som producent och låtskrivare arbetat med artister som Mando Diao, Alf Robertson, The Embassy, Hästpojken och Lena Philipson.

- Låten som Björn skapat för oss summerar på ett fint sätt många av de musikupplevelser jag har upplevt under mina år på Liseberg. Om Liseberg var ett ljud, då hade det låtit så här. Och lutar man sig tillbaka och sluter ögonen och lyssnar, ja då känns det faktiskt som att man är i parken en härlig sommardag, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

”Liseberg” är producerad av Torsten ”Topsteen” Larsson och låten framförs av Björn Olsson, Fredrik Sandsten, Lollo Gardtman, Max Wulfson och Torsten Larsson.


    Hitta evenemang

    Fritext
    Välj stad

        
                                            
    Datum: Alla dagar
    Veckodagar:
    Tillbaka Sök

    Välj stad