Menu
Maja Francis, Cleo, Solen, 7ebra och High Vis [UK] – Way Out West släpper fler akter!

Maja Francis, Cleo, Solen, 7ebra och High Vis [UK] – Way Out West släpper fler akter!

17 maj kl: 15:01

Way Out West är festivalen som intar Slottsskogen i Göteborg mellan 10-12 augusti. Hittills är strax över halva programmet släppt, och med det även stora namn som Blur, Håkan Hellström, Wizkid, Tove Lo, DEVO och boygenius. Nu har det blivit dags att lägga till ytterligare fem akter på affischen – Maja Francis, Cleo, Solen (SOW), High Vis [UK] (SOW) och 7ebra (SOW)!

Med en fot i skandinavisk pop och den andra i country har Maja Francis positionerat sig som en av landets mest unika artister och låtskrivare. Efter succén i Så Mycket Bättre inledde hon 2023 med att åka med som Special Guest på First Aid Kits Europaturné. Därefter följde hennes första egna turné, där samtliga stopp var helt eller snudd på slutsålda.

Trots att Cleo sedan länge hört till den svenska hiphopscenens viktigaste och mest mångfacetterade röster är faktiskt nya skivan ”Missaoui” hennes första svenska fullängdsalbum. Men ”Missaoui” inte är en debutskiva förutom på papperet. Fylld till brädden med erfarenhet, vishet, smärta och ja, livet, har Cleo skapat ett kraftfullt vibrerande magnum opus. Ett magnum opus som dessutom kammade hem Årets hiphop på Grammisgalan tidigare i maj.

Om nedstämdhet vore en tävling så skulle en satsning på Solen ha låga odds. Med sin skräniga indierock har Gävlebandet ända sedan den självbetitlade debuten 2012 krokryggat burit den melankoliska fanan med lika delar ångest som svart humor. Och de har nått fram. Svarat mot ett behov. Tröstat.

Genom att kombinera sin kärlek till amerikansk hardcore med Madchester-soundet och dyster postpunk har High Vis trätt fram som ett av Englands mest relevanta band just nu. Och givet alla medlemmarnas bakgrund i landets hardcore-scen, är det inte förvånande att ilska genomsyrar musiken - ilska över arbetarklassens situation, ilska över existensen. Men det är genom att låta denna vrede möta det sårbara, ibland till och med det hoppfulla, som High Vis identitet som band karvas fram.

Tvillingsystrarna Ella och Inez Johansson spelade musik tillsammans under hela uppväxten. Den minimalistiska musiken är rå men också dekorerad med hemsökt stämsång och längtansfulla, sparsmakade texter. 7ebras avtryck var omedelbart och duon har redan öppnat till band som Future Islands, Bob Hund och Dandy Warhols. Tidigare i vår kom också den utmärkta debuten ’Bird House’.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De tre första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och den sista varianten (2195 SEK) är på väg att sälja slut den med. Sedan en tid tillbaka finns även biljetter för en- och två dagar ute till försäljning via festivalens hemsida. Fler akter tillkommer löpande.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
boygenius [US]
Tove Lo
AURORA [NO]
DEVO [US]
Christine & The Queens [FR]
Pusha T [US]
The Soundtrack of Our Lives
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Seinabo Sey
Masego [JAM / US]
Arlo Parks [UK]
Omah Lay [NG]
D-Block Europe [UK]
Kelela [US]
Snail Mail [US]
070 Shake [US]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Bladee
CLEO
Sara Parkman
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Maja Francis
Yo La Tengo [US]
Oxlade [NG]
Billy Strings [US]
Solen
Kerri Chandler [US]
Nu Genea (Live Band) [IT]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Okay Kaya [NO]
Shygirl [UK]
High Vis [UK]
Los Bitchos [UK]
Uncle Waffles [SZ]
7ebra
Rozi Plain [UK]
Nabihah Iqbal [UK]
Jockstrap [UK]
Dréya Mac [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.

SOW = Stay Out West. Klubbprogrammet som tar vid efter att Slottsskogen stänger.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad