Man På Prov - En Humorföreställning Med Tobias Persson, Premiär 23 Februari 2018

Man På Prov - En Humorföreställning Med Tobias Persson, Premiär 23 Februari 2018
5 okt kl: 11:40

Man På Prov - En Humorföreställning Med Tobias Persson, Premiär 23 Februari 2018


"Ni som älskar bebisar så mycket, varför skaffar inte NI barn?!"

Om komikern Tobias Persson fått en krona för varje gång den frågan ställts … så hade han inte behövt ta banklån till otaliga IVF-försök. Eller adoption. I humorföreställningen "Man på prov" utlovas en djupt personlig berättelse om längtan efter barn. Publiken bjuds på befriande och bitvis svart, humor - allt ur en pappas perspektiv.

Otaliga försök och bisarra upplevelser längs vägen varvat med frågor som; är det etiskt försvarbart att konvertera till hindu för att få adoptera från Indien? Hur fixar man att leverera ett spermaprov när svärmor sitter ute i väntrummet? Är det rätt att "leka gud" när naturen satt stopp? Allt detta med en pockande känsla av att ibland kämpa för en omöjlig dröm.

- I fyra års tid levererade jag provrör på dagtid och stand up comedy på kvällstid. Utöver det stod jag i adoptionskö, gick föräldrar-utbildning, gjorde "värderingsövningar" från helvetet och försökte hålla äktenskapet vid liv, berättar Tobias Persson.

"Man på prov" är dock allt annat än tung och allvarsam. Efter 17 år på landets alla humorscener, med priset "årets manlige komiker" i bagaget, manusskrivande, otaliga tv och radioframträdanden och framgång även i England har Tobias förmågan att sätta knorr på allvaret utan att trivialisera.

- Den bästa humorn kommer ofta från vardagens vedermödor och livets dunkla vrår men tricket ligger i att göra det begripligt och allmänmänskligt. Berätta sin historia bara. Man kan prata om graviditet utan att göra det krystat, säger Tobias och lovar att det skämtet inte kommer vara med i föreställningen.

"Man på prov" har premiär på Rival i Stockholm den 23 februari 2018 och följs sedan av en Sverige-turné under våren:

Fre 23 februari - Stockholm, Rival
Lör 24 februari - Jönköping, Teatern
Sön 25 februari - Lund, Stadsteatern
Fre 9 mars - Hässleholm, Kulturhuset
Fre 16 mars - Göteborg, Draken
Lör 17 mars - Ystad, Teatern
Fre 6 april - Västerås, Konserthus
Lör 7 april, Kungsbacka, Teatern
Lör 14 april - Kalmar, Kalmarsalen
Fre 20 april - Gävle, Teatern
Lör 21 april - Bollnäs, Folkets Hus

Biljetter: www.lifeline.se eller www.tobiaspersson.nu

Producent: Lifeline

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta:
Helene Wigren, helene.wigren(Snabel)prbeyond.se, tel: 070-7527605 alt.
Cecilia Felix Caballero, cecilia.felix-caballero(Snabel)prbeyond.se, tel: 073-9702024
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Onda Clowner Tar Över Lustiga Huset På Grönans Halloween
PRESS
10 okt
kl: 13:40

Onda Clowner Tar Över Lustiga Huset På Grönans Halloween

När Gröna Lund för första gången öppnar sina portar till ett storslaget Halloweenfirande på höstlovet den 27 oktober-5 november, har det skett skrämmande förändringar på tivolit. Bland annat har Lustiga Huset blivit Olustiga Huset, där onda clowner lurar bakom varje vrå.Trots att Gröna Lund inte stängt sina grindar för sommarsäsongen riktigt än, pågår arbetet för fullt med att planera inför tivolits första Halloweenfirande den 27 oktober-5 november. Planerna involverar bland annat att öppna upp två nya skräckhus, där en av de nya skräckupplevelserna är Lustiga Huset som förvandlas till Olustiga Huset. Ett kringresande sällskap av minst sagt otrevliga clowner har slagit läger i Lustiga Huset och gör nu allt för att locka in besökare, som sällan får skåda dagens ljus igen…

- För oss som gillar skräck är det ett sant nöje att få sätta tänderna i Lustiga Huset och låta det återuppstå i en helt ny dager. De clowner man får möta därinne är långt ifrån trevliga och barnvänliga. Därför har vi satt en åldersrekommendation på 13 år (11 år i vuxet sällskap). Men om jag ska vara helt ärligt är det många av mina vuxna kollegor på Gröna Lund som aldrig kommer sätta sin fot i ... Klicka för att läsa mer

Bild på Inspiration Och Gör Det Själv I Fokus På Mässan För Ditt Hem
PRESS
10 okt
kl: 11:10

Inspiration Och Gör Det Själv I Fokus På Mässan För Ditt Hem

På torsdag är det dags att få svar på alla dina frågor kring renovering, husköp, värmepannor och bostadsrätter. Nordens största boendemässa Hem, villa & bostadsrätt på Stockholmsmässan pågår 12-15 oktober och här kan besökarna förvänta sig mängder med inspiration, nya aktiviteter och en stor bredd av utställande företag. Ett stort fokus ligger som vanligt på kunskap och rådgivning där bland annat Bostadsrättens dag på lördagen har en stor roll.

Gör det själv är en stor trend inom interiör, inredning och design. Årets stora nyhet på Hem, villa & bostadsrätt är profilernas egna torg, kallat Gör det själv-torget. Besökarna kan här välja att bygga fem olika föremål tillsammans med Björn Christiernsson, Isabelle McAllister, Linda Schilén, Per "Pirre" Starrin och Marcus "Mackan" Nylén. På Gör det själv-torget finns även betonggjutning och Powertool Bar där du får lära dig hur man använder elverktyg på rätt sätt.

- Besökarna har chans att ställa frågor direkt till oss på plats i Powertool Bar. Här ska man ska få komma fram och lära sig om verktygen och hur man får respekt för dem. Det ska vara roligt att jobba med elverktyg, säger Marcus "Mackan" Nylén.

- På mässan kommer jag förutom ... Klicka för att läsa mer

Bild på Elektrikern Som Fick Nog - Årets Isabellestipendiat!
PRESS
12 okt
kl: 14:10

Elektrikern Som Fick Nog - Årets Isabellestipendiat!

Efter många yrkesverksamma år bestämde sig elektrikern Karolina Dahl för att inte längre vika sig för de stereotypa normerna som råder i branschen. För modet att stå upp för sig själv och andra kvinnor på sin arbetsplats och för inspirationen hennes yrkesval sprider tilldelades idag Karolina Dahl 2017 års stipendium på Hem, villa & bostadsrättsmässan i Stockholm.

Att vara en välrenommerad yrkesperson i sin bransch kräver erfarenhet och kunskap. Att vara en välrenommerad yrkesperson som ifrågasätter strukturer i sin bransch kräver mod. Allt detta har årets Isabellestipendiat elektrikern Karolina Dahl visat prov på. Efter att ha tröttnat på att mötas av kvinnoförnedrande klotter och machoattityder i vardagen valde hon att sätta fingret på problemen och skapa diskussion på sin arbetsplats. Samtal som nu har givit ringar på vattnet och skapat grund för ett viktigt förändringsarbete.

Isabellestipendiets grundare och juryns ordförande Isabelle McAllister tycker att Karolina är en person som arbetar helt i stipendiets anda.

- Att komma framåt och förändra handlar ofta om att se mönstren och framförallt synliggöra dem. Karolina gör precis detta. Hon är inte rädd för att vara obekväm för rättvisans skull, för att försöka få människor och företag runt henne att ändra sig till det bättre. Oerhört inspirerande!, säger Isabelle
Juryns ... Klicka för att läsa mer

Bild på Uno Svenningsson På Vårturné - Premiär I Malmö 8 Februari 2018
PRESS
16 okt
kl: 10:40

Uno Svenningsson På Vårturné - Premiär I Malmö 8 Februari 2018

Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten "Under ytan". Sedan dess har han släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. I höst ser vi honom som en av deltagarna i "Så mycket bättre" och i vår åker Uno ut på en omfattande konserthusturné. Biljetterna släpps den 18 oktober.

- Det är mycket som händer och kommer att hända för min del framöver, och det är så roligt. Tillsammans med andra är man starkare, och därför känns det väldigt spännande att få ingå ett samarbete med Blixten & Co, något som jag verkligen ser fram emot! Med förhoppning om att vi kommer att ses ute på vägarna! Ta väl hand om er, hälsar Uno.

Tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda', med kända låtar som "Vindarna" och "Det som gör mig lycklig". De höll ihop fram till 1993, då sångaren valde att satsa på sin solokarriär.

Debutalbumet "Uno" kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna "Under ytan" och "Tro på varann" (med Eva Dahlgren). Låten "Under ytan" har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

Totalt har Uno släppt sju soloalbum och gjort flertalet duetter, bland annat på Kens singel "Mamma" frå... Klicka för att läsa mer

Bild på Pressinbjudan: Prins Carl Philip Inviger Skolforum
PRESS
10 okt
kl: 11:10

Pressinbjudan: Prins Carl Philip Inviger Skolforum

Välkommen att bevaka Skolforum 30-31 oktober, en av Nordens största mötesplatser för personal inom skolvärlden. Skolforum bjuder på två dagar med inspirerande seminarier, föreläsningar och aktiviteter.

Skolforum är en viktig mötesplats för samtal och erfarenhetsutbyte kring många av de viktiga frågor svensk skola och dess lärare har att arbeta med, idag och i framtiden.

Några programpunkter:Vi är Dyslexialand - En kampanj av Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse
När: 30 oktober, 9.00 på Östra ScenenPrins Carl Philip inviger Skolforum 2017
När: 30 oktober, 9.30 på Östra Scenen
När Prins Carl Philip anländer välkomnas han av en delegation från Skolforum och Stockholmsmässan vid huvudentrén. Här finns fotomöjligheter. Under Prins Carl Philips invigning hänvisas mediarepresentanter till ett utvalt område med bra fotomöjligheter. Vänligen respektera denna yta.Frågor angående Prins Carl Philips tillgänglighet för media skickas till press@royalcourt.se
Paneldiskussion om Likvärdighetsagendan
Medverkande: Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström, Åsa Fahlén (förbundsordförande Lärarnas Riksförbund), Johanna Jaara Åstrand (förbundsordförande Lärarförbundet), Therese Guovelin (första vice ordförande LO), moderator är Anna Jändel-Holst (senior utredare på Lärarnas Riksförbund).
När: 30 oktober, 10.00 på Östra ScenenGuldäpplet 2017 - årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet presenteras
Prisutdelare: Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister mfl.
... Klicka för att läsa mer

Bild på Moment Släpper Låten
PRESS
13 okt
kl: 11:40

Moment Släpper Låten "the River" I Samband Med Volvo-Kampanj

För drygt ett år sedan kontaktades MOMENT av Volvo som behövde en specialskriven låt till en film. Bandet tog sig an utmaningen och resultatet blev "The River", en storslagen låt med dynamiska dalar. "The River" släpps idag.

- "The River" har ett organiskt och episkt sound, den handlar om sammanhållning och är en hyllning till de man älskar, berättar bandet.

Lyssna på "The River" här.

Imorgon den 14 oktober spelar MOMENT på öppningsceremonin för Volvo Ocean Race i Alicante i Spanien. Konserten live-streamas och går att se på Volvos digitala kanaler.

MOMENT är en trio bestående av vännerna Rasmus, Joel och Jacob som skriver och producerar sin egen musik. Tidigare har de släppt låtarna "Indigo" och "All This Time".

Volvo Constructions kampanjfilm "Building Tomorrow" visar hur Volvo-maskiner i olika projekt arbetar för hållbarhet och en bättre framtid. ... Klicka för att läsa mer

Bild på Sveriges Nya Poplöfte Är Här - Grant! Idag Släpps Debutsingeln
PRESS
13 okt
kl: 10:50

Sveriges Nya Poplöfte Är Här - Grant! Idag Släpps Debutsingeln "waterline"!

LYSSNA: https://GRANT.lnk.to/Waterline

Idag den 13 oktober släpps debutsingeln "Waterline" som är skriven av GRANT & producenten Peter Kvint och är producerad av Johan T Karlsson från FAMILJEN tillsammans med Peter Kvint.

GRANT är Caroline Cederlöfs poppersona, hennes alter ego. Med musiken tar hennes stora känslor och starka röst plats.? Det här är det första vi får höra från GRANT och i början av 2018 släpps hennes fantastiska debutalbum.

GRANT har bl. a. spelat på Peace and Love, Trädgården, varit förband till Lumette på Kägelbanan och senaste Red Bull Sound Select på Hilma i Stockholm.

Följ gärna GRANT: 
https://www.facebook.com/GRANTofficial/
https://www.instagram.com/grantissoindie/... Klicka för att läsa mer

Bild på
PRESS
16 okt
kl: 14:00

"changes" - David Bowie Tolkad Av Thomas Di Leva, Vårens Stora Show På Hamburger Börs

Thomas Di Leva tar nu steget ut och gör sin första egna show på anrika Hamburger Börs. 
"CHANGES" är uteslutande en hyllning till David Bowie. En fascinerande show i tid och rum där publiken får njuta av Bowies allra största hits, tolkade och arrangerade av och med Di Leva ackompanjerad av några av Sveriges bästa musiker på scenen.

Showen följer tidsintervallen från att en 11-årig Thomas Di Leva för första gången ser ett skivomslag med David Bowie i ett skyltfönster i Gävle, till idag när allt är minne blott bland universums stjärnstoff.

- Bowies popkulturella gärning kan inte nog poängteras - hans unika kreativitet har inte bara påverkat mig utan flera generationers musik, kultur, konst och tankar. Min intention är att bjuda publiken på en musikalisk fest med både fascinerande yta och gåtfullt djup. Jag och publiken kommer att komma ytterligare ett steg närmre David Bowies hjärta och vision, säger Thomas Di Leva.

Showens titel "Changes" grundar sig i ambitionen att publiken ska få känna historiens vingslag i både David Bowies karriär och livsgärning, samtidigt som den också kommer att spegla samtidens olika vägval och stora förändringar som vi står inför. Publiken tas med på en spännande resa genom tid och rum samt dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk. Space Oddity, Heroes, Ziggy ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter