Menu
Mapei, Timbuktu & MASAKA Trio och Frida Hyvönen till Nefertitis festivalsommar

Mapei, Timbuktu & MASAKA Trio och Frida Hyvönen till Nefertitis festivalsommar

17 jun kl: 12:01

Nefertitis sommarsatsning tillsammans med arrangören Luger riktar sig till alla som suktar efter konserter och festivaler. På sin stora uteservering erbjuds en sommarfestival i miniatyr, med valfrihet kring konserter, ölhäng på långbänkar, DJ´s, grillbaserad meny, sponsrade aktivitetshörnor och t.om en tältyta för de som gillar att sitta kvar på campingen. Genom en storbildskärm kan även gästerna på uteserveringen följa de exklusiva konserterna inifrån Nefertitis anrika scen. Med en lineup värdig en festival storsatsar de nya ägarna på att erbjuda något väldigt speciellt och efterlängtat till sina gäster.

Bland lineupen hittar vi några av Sveriges mest intressanta namn som Fricky, Mapei, Vacation Forever och Frida Hyvönen och många fler. Mellan 1 juli och 27 augusti har Nefertiti tillsammans med Luger satt ihop ett musikprogram skapat för alla musikälskare.

”Jag är riktigt glad att vi tillsammans med Nefertiti lyckats boka ett starkt sommarprogram med några av de bästa artisterna vi har och samtidigt vara med och hjälpa till i återstarten av musik-Sverige.”, säger arrangören Daniel Bzdusek.

Nefertitis talesperson Mattias Lundin fortsätter: ”Vi är väldigt tacksamma och stolta för att vi med hjälp av stöd från Kulturrådet kunna erbjuda ett fantastiskt konsertprogram som sträcker sig över hela sommaren. Dessutom får vi äntligen chansen att återigen stödja svensk musikliv och de kringarbetare som gått sysslolösa i över ett års tid.”

Nefertiti har återuppstått och drivs av ett gäng eldsjälar som brinner för att leverera både konserter och klubbar av högsta klass, omgärdade av en restaurang- och barupplevelse som tidigare saknats. Ambitionen är att etablera Nefertiti som en viktig mångkulturell mötesplats där musikintresserade kan njuta av allt från jazz till hiphop och där segregationen kring både ålder och etnisk bakgrund bryts. Under vintersäsongen hämtas inspirationen från städer som New Orleans och Atlanta, medan man under sommaren fokuserar på sin luftiga uteservering och färgstarka klubbkvällar.

Sommarprogrammet:

1 juli – Mapei
2 juli – Franska Trion

7 juli – Parham
8 juli – Parham

14 juli – Broder John

21 juli – Vacation Forever + Jelly Crystal
22 juli – Zikai & Janice

29 juli – Erik Lundin

4 augusti – Mattis
5 augusti – Fricky

11 augusti – Sibille Attar
12 augusti – ViVii

18 augusti – Timbuktu & MASAKA Trio
19 augusti – Timbuktu & MASAKA Trio

26 augusti – Frida Hyvönen
27 augusti – Frida Hyvönen

Nefertiti sommarfestival 2021 görs med stöd av kulturrådet

Källa

Janice Deborah Kavander Kamya, född 29 september 1994, är en svensk sångerska med artistnamnet Janice. Hon började på Kulturama i 11-årsåldern, läste gymnasiet på Södra Latin med inriktning dans och var medlem i Tensta Gospel Choir.Hon fick sitt genombrott år 2016 med låten Don't need to som hon är medkompositör till. Låten blev mycket spelad i P3 och hon utsågs till 2017 års stjärnskott av DN Kultur. Den ledde också till ett skivkontrakt med det tyska bolaget Four som är delägt av Sony Music.Hon gav därefter ut låtarna Answer och Love you like I should och sommaren 2017 deltog hon bland annat i TV-programmen Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.Senare 2017 släppte hon singlarna I Got You, Black Lies och Queen. Hon sjöng i finalprogrammet av På spåret säsongen 2017–2018.


Jason Diakité är son till Madubuko Diakité som forskar om mänskliga rättigheter.[6] Han växte upp i Lund, och eftersom hans föräldrar kommer från USA har han både engelska och svenska som modersmål.[5]

Musik
Timbuktus första singel, Lifestress, producerades av Falcon (Christian Falk) och Sleepy, och gavs ut 1996.[7] Tillsammans med Obi gav han ut albumet Bright Lights, Big City (1999) under namnet Excel. Några månader senare gav han ut sin första solo-EP, The Conspiracy, och 2000 kom debutalbumet T2: Kontrakultur.

År 2000 samarbetade han med technoduon Antiloop och gjorde låten Catch Me. Låten släpptes som en singel till det Grammisbelönade albumet Fastlane People.

I april 2002 släppte Timbuktu sitt andra studioalbum Wåtts dö madderfakking diil? med singlarna “Gott Folk”, “Jag Drar” och “Ljudet Av”. Skivan landade på plats nr 8[8] på albumtoplistan i Sverige och han tilldelades sin första Grammis för albumet samma år i kategorin ”Årets HipHop/Soul.

År 2003 släpptes albumet The Botten Is Nådd som följdes av en turné tillsammans med DJ Amato och Chords och Damn!. Timbuktu vann 2003 två Grammisar för Årets textförfattare och Årets HipHop/Soul. Han skrev även under samma period musik till tv-serien Kniven i hjärtat och medverkade i filmen Babylonsjukan.

Sommaren 2004 släppte han tillsammans med Chords och Måns Asplund (som tillsammans bildar reggaebandet Helt Off) debutskivan Helt Off.

År 2005 släpptes albumet Alla vill till himmelen men ingen vill dö som den 25 juli samma år sålde guld i Sverige (numera platina) och även senare i Norge. Timbuktu vann 2005 två Grammisar för ”Årets textförfattare” och ”Årets HipHop/Soul”.

2007 släpptes albumet Oberoendeframkallande med singlarna KarmaKontot, Lika barn avvika bäst del 2 och Fantasi. Albumet sålde guld i Sverige. Året efter, 2008, släpptes albumet En high 5 & 1 falafel med singlarna Tack för kaffet och N.A.P.

Den 8 juni 2011 gavs Timbuktus sjunde studioalbum ut, Sagolandet. Den 9 mars samma år släpptes låten Dansa.[9] Första officiella singeln från Sagolandet var Dödsdansen och hade radiopremiär den 13 april 2011.[10] ”Dödsdansen” följdes upp med singlarna ”Allt Grönt” och ”Resten Av Ditt Liv”, som är skriven tillsammans med Oskar Linnros. ”Resten Av Ditt Liv” blev nominerad till en Grammis för ”Årets Låt” 2012 och har sålt 3 x Platina. Timbuktu vann samma år en Grammis för ”Årets hiphop/soul” för Sagolandet och skivan har sålt Platina i Sverige.

2013 släppte Timbuktu tillsammans med Kartellenlåten Svarta duvor och vissna liljor. En låt som fick mycket uppmärksamhet i media då den innehåller textraden Dunka Jimmie gul & blå, hissa i en flaggstång.[11] Låten anses av Sveriges Radio vara kontroversiell och ha ett våldsamt innehåll. Därför spelas den inte okommenterat av SR, trots höga listplaceringar.[12]

2012 släpptes låten ”Fallskärm”, låten är skriven tillsammans med Oskar Linnros. Låten medverkade på samlingsskivan Pusselbitar som släpptes senare samma år. ”Fallskärm” har sålt Platina och Pusselbitar Guld i Sverige.

Timbuktu gjorde tillsammans med Måns Asplund låtarna ”Inte stor nog” och ”Stor nog” till filmen ”Hokus Pokus Alfons Åberg” som hade svensk biopremiär 23 augusti 2013.

I slutet på 2012 släpptes albumet Full Ära tillsammans med bandet Damn!. En nyinspelad samling av tidigare släppta låtar för att fira deras 10 år tillsammans som turnerande enhet. Tillsammans blev de tilldelade en Grammis för ”Årets hiphop/soul” för albumet[13]. Några månader senare släppte SVT dokumentären ”Timbuktu & Damn! – År tio” där man får följa dem från starten 2002, under turnélivet, en resa till Moçambique och ändra fram till inspelningen av Full Ära [14][15].

I januari 2014 släpptes Timbuktus senaste studioalbum För Livet Till Döden. I samband med släppet av street-singeln ”Spring” gjordes en hemlig kampanj under namnet #spring140131 där kända personer så som Noomi Rapace, Veronica Maggio, Henrik Larsson, Pelle Almqvist och Joel Kinnaman sprang i videos utan avsändare som spreds på nätet [16]. Ytterligare singlar som släpptes från skivan var ”Den svenska skammen”, ”Annie Leibovitz” och ”Misstänkt ft Beldina och Seinabo Sey”.


Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad