Markus Wiking Blir Vd För United Stage Sweden

Markus Wiking Blir Vd För United Stage Sweden
22 okt kl: 17:50

Markus Wiking Blir Vd För United Stage Sweden


United Stage tar nu nästa kliv mot att bli Nordens största artistbolag. Markus Wiking tillträder den 2 november rollen som VD för bolaget och blir en viktig nyckelperson i United Stages expansiva strategi. Ett stort steg framåt för United Stage och ett ännu större steg för livemusikbranchen. Välkommen till US-familjen Markus!
Markus har i 21 år jobbat för EMA Telstar och Live Nation på diverse positioner, de senaste 10 år åren som ytterst ansvarig för Live Nations svenska turnéverksamhet och varit drivande i utvecklingen av bolagets A&E verksamhet med shower och musikaler. Markus har genom åren arbetat som agent för bl.a Laleh, Molly Sanden, Magnus Uggla, Tomas Ledin, Hov1, Norlie & KKV och Linnea Henriksson för att nämna några. Han startade sin karriär inom liveindustrin redan 1996 och har sedan dess byggt sig till en position som en av Sveriges mest betydelsefulla agenter med en stor förståelse för artistutveckling.
- Jag och Markus har många gånger pratat över ett glas vin om hur kul det skulle vara att jobba ihop och äntligen har jag lyckats få honom att ta steget över till United Stage, dessutom som VD.
Markus är utan tvekan den person i vår bransch som jag har allra störst förtroende för. Han har en otroligt stor och bred kunskap om livebranschen, högt förtroendekapital bland artister, ett imponerande driv och entusiasm, och är dessutom nästan exakt tjugo år yngre än mig.
Markus kommer att bli en stor tillgång för oss i vårt fortsatta byggande av Nordens största artistbolag. Det skall bli väldigt kul att göra United Stage fortsatta resa och satsning tillsammans med honom.
Anders Larsson, United Stages grundare och styrelseordförande- Jag är otroligt ödmjuk och glad över att jag fått uppgiften att leda United Stage in i 2020-talet. US är ett fantastiskt bolag med ett agentur-team som tillsammans har mer erfarenhet än något annat artistbolag i Sverige idag.
Jag har känt Anders Larsson i nästan 20 år och sedan 1999 har jag stått på andra sidan och sett vilket fantastiskt jobb han gjort med att bygga upp bolaget.
Det ska bli spännande att stå sida vid sida med Anders och US på den fortsätta resan med musiken och artisten i centrum.
Markus Wiking, VD United Stage SwedenUnited Stage grundare och styrelseordförande Anders Larsson kommer givetvis att arbeta vidare med full kraft och förbli operativ i bolagets artistverksamhet och samtliga affärsområden både i Sverige och övriga Norden.
I augusti 2020 meddelades att de tre nordiska musikagenturerna United Stage, United Stage Norge och Copenhagen Music gör en strategisk sammanslagning under namnet United Stage Group - ett nordiskt livebolag för dagens och morgondagens stjärnor. Nordic CEO för United Stage Group är Jimmi Riise.


- Det gläder mig att välkomna Markus och jag ser fram emot vårt samarbete under de kommande åren. Kombinationen av det fantastiska arbete som United Stage har gjort i Stockholm och Markus starka ledarskap, kommer även fortsättningsvis visa att vi är ett självklart livebolag för både nationella upcoming-artister och etablerade stjärnor.
Pandemin har gjort det svårt för livemusikbranchen, men vi satsar vidare och investerar i framtiden. Inte bara i Stockholm, utan genom vår nordiska satsning, även i Oslo och Köpenhamn.
Jimmi Riise, CEO United Stage Group


United Stage bildades 1984 och representerar idag närmare 250 artister och genomför årligen över 3 000 arrangemang i Sverige, Norge och Danmark. Artister som Lars Winnerbäck (SE), Darin (SE), Melissa Horn (SE), bob hund (SE), Junior Brielle (SE), Danny Saucedo (SE), Smith & Thell (SE), CC Cowboys (NO), Frida Ånnevik (NO), Oslo Ess (NO), Lukas Graham (DK), Suspekt (DK), Rasmus Seebach (DK), Medina (DK), med flera finns på rostern. Förutom sin verksamhet som agenter, turnéproducenter och konsertarrangör driver United Stage artistmanagement för ett 20-tal artister och genomför även stora företagsevent.
Kontakt:
Markus Wiking, VD United Stage


markus(Snabel)unitedstage.se


+46 76 076 50 92
Anders Larsson, grundare och styrelseordförande United Stage


larsson(Snabel)unitedstage.se


+46 70 440 41 13
Jimmi Riise, CEO United Stage Group


jimmi(Snabel)unitedstagegroup.com


+45 26 27 39 16 
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Ac/dc Är Etta På Svenska Albumlistan Med Nya
PRESS
20 nov
kl: 15:10

Ac/dc Är Etta På Svenska Albumlistan Med Nya "power Up"

Vi säger stort grattis till Angus Young, Brian Johnson, Cliff Williams, Phil Rudd och Stevie Young i AC/DC som går rakt in på svenska albumlistans förstaplats med sitt nya album "POWER UP" som släpptes den 13 november. "POWER UP" är bandets sjuttonde fullängdsalbum och detta är första nya musiken från AC/DC sedan 2014. Lyssna på albumet här! AC/DC:s trogna fans världen över...

Bild på 20-Åriga Supertalangen Samira Manners Släpper Jullåten
PRESS
20 nov
kl: 15:10

20-Åriga Supertalangen Samira Manners Släpper Jullåten "last Christmas Eve" Idag

Idag släpper 20-åriga supertalangen Samira Manners sin jullåt "Last Christmas Eve". Lyssna här! Att julen 2020 inte blir som någon annan jul vi tidigare upplevt står ju klart - och om detta sjunger Samira Manners på perfekt brittiska i sin glimrande och glödande fina jullåt "Last Christmas Eve" som släpps idag den 20 november. Samira sjunger om att julfirandet för många kan bli...

Bild på Paul Rey Släpper Nya Singeln
PRESS
20 nov
kl: 10:40

Paul Rey Släpper Nya Singeln "richest Man Alive" Från Kommande Ep "note To Her"

Malmöartisten med över 150 miljoner streams, Paul Rey, är tillbaka med ny musik. Den 20 november släpps första smakprovet "Richest Man Alive" från kommande EP "Note to Her" som släpps 15 januari. Förra året medverkade Paul Rey i Melodifestivalen med låten "Talking in my Sleep" och gick vidare till Andra Chansen i Eskilstuna och därifrån till final i Friends Arena, där han slutade...

Bild på Molly Sandéns Alter Ego - My Marianne & Jonathan Johansson Släpper Jullåten "come Whatever, Come What May"
PRESS
20 nov
kl: 09:40

Molly Sandéns Alter Ego - My Marianne & Jonathan Johansson Släpper Jullåten "come Whatever, Come What May"

Molly Sandéns alter ego My Marianne och Jonathan Johansson släpper tillsammans jullåten Come Whatever, Come What May.  Lyssna här: https://mymariannejonathanjohansson.lnk.to/ComeWhateverComeWhatMay "2020 slutar ju aldrig förvåna. Ingenting har varit som det brukar vara, och därför vet jag inte riktigt vad jag ska ha för förväntningar på julen alls. Det brukar ju vara tiden då jag...

Bild på Macky Släpper Idag Debutalbumet
PRESS
20 nov
kl: 09:40

Macky Släpper Idag Debutalbumet "timeline"

Lyssna här: https://Macky.lnk.to/TIMELINE Idag den 20 november släpper Macky äntligen sitt efterlängtade debutalbum TIMELINE, ett album på 10 spår som handlar om olika perioder och händelser i Mackys liv. Macky har under 2020 släppt hyllade låtar som platinasäljande PA PA, Family och C'est la vie ft. HAVAL, tillsammans med musikvideos som setts över 2 miljoner gånger på Youtube....

Bild på Weeping Willows Släpper Nyskriven Julmusik; Singeln
PRESS
20 nov
kl: 09:40

Weeping Willows Släpper Nyskriven Julmusik; Singeln "merry Christmas, My Love"

Idag kommer Weeping Willows nyskrivna jullåt "Merry Christmas, My Love" - med en varm stråkbädd, Magnus Carlsons röst och ett julgnistrande band ger de oss en stark och mycket relevant låt som innehåller alla ingredienser till att bli riktig julklassiker! Lyssna HÄR "Den skrevs tidigt i våras innan vi såg vidden av pandemin. Då handlade den om att sakna någon som lämnat en och om...

Bild på Arvingarna Släpper Julalbumet
PRESS
18 nov
kl: 19:10

Arvingarna Släpper Julalbumet "när Snön Faller Ner" Nu På Fredag

Nu på fredag den 20 november släpper Arvingarna sitt nya julalbum "När snön faller ner".  Casper, Lasseman, Kim och Tommy leder oss med varm hand in i den väldigt speciella julen 2020. Arvingarnas nya album innehåller 7 stämningsfulla spår varav titelspåret "När snön faller ner" är skriven och producerad av Lasse Andersson. På albumet finns också välkända julklassiker som...

Bild på Singelaktuella Foo Fighters Gästar Skavlan Nu På Fredag 20 November
PRESS
18 nov
kl: 13:40

Singelaktuella Foo Fighters Gästar Skavlan Nu På Fredag 20 November

Nu på fredag gör rock-hjältarna i Foo Fighters ett efterlängtat återbesök i Skavlan. Bandet framför sin nya singel "Shame Shame" och Dave Grohl intervjuas av Fredrik Skavlan. Foo Fighters premiärspelade nyligen "Shame Shame" på SNL och nu är det äntligen Skandinaviens tur att få ett liveframträdande med det legendariska bandet. Lördag den 14 november gjorde Foo Fighters en...