Menu
Metallica ger två konserter på Ullevi i sommar

Metallica ger två konserter på Ullevi i sommar

28 nov kl: 16:22

Fredag den 16 juni och söndag den 18 juni spelar Metallica på Ullevi i Göteborg. Konserterna kommer att vara helt unika med två separata låtlistor och förband. Volbeat och Mammoth WVH öppnar första kvällen och andra kvällen öppnar Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills. Tvådagarsbiljetter släpps på fredag 2 december och endagarsbiljetter 20 januari.

Metallica är ett fantastiskt band med många fans i hela Norden och dom är hjärtligt välkomna till Göteborg. Ullevisommaren 2023 blir allt mer fullbokad, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Så här skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande

METALLICA ÅKER PÅ VÄRLDSTURNÉN “M72” 2023/2024 - TVÅ KONSERTER I SVERIGE

Idag kan Metallica bekräfta alla datum på sin kommande världsturné “M72” under 2023 och 2024: presenterad över hela världen av Liquid Death och arrangerad av Live Nation. Fredag den 16 juni och söndag den 18 juni kommer Metallica till Ullevi i Göteborg för två helt unika kvällar!

Under Metallicas världsturné “M72” kommer vi att se bandet spela två kvällar i varje stad de besöker. Genom en så kallad No Repeat Weekend kommer de två kvällarna vara helt olika varandra – med två helt separata låtlistor och förband. Det blir en helg i fullskalig festivalanda tillsammans med Metallica. I Sverige öppnar Volbeat och Mammoth WVH första kvällen, andra kvällen öppnar Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills.

Under turnén kommer scenen att placeras i mitten av arenan med den berömda Metallica Snake Pit centrerad vid scen. För de mest dedikerade fansen kommer ett ”I Disappear”-turnépass finnas att köpa. Turnén kommer också se debuten av rabatterade biljetter för fans under 16 år.

Tvådagarsbiljetter släpps fredagen den 2 december via LiveNation.se.
Det kommer finnas möjlighet att förbeställa det kommande albumet ”72 Seasons” på vinyl eller CD.

Endagsbiljetter kommer att släppas den 20 januari.
För mer information, vänligen besök metallica.com/m72-info

En del av intäkterna för varje såld biljett går till bandets All Within My Hands-stiftelse. AWMH grundades 2017 och har sedan dess samlat in nästan 13 miljoner dollar. Detta har bidragit till 5,9 miljoner dollar i bidrag till karriär- och tekniska utbildningsprogram i USA, över 2,5 miljoner dollar för att bekämpa osäker tillgång till mat och mer än 3,2 miljoner dollar till katastrofhjälpinsatser över hela världen.

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad