Menu
METALLICA GOTHENBURG TAKE OVER – FILM FEST, SPELNINGAR OCH MYCKET MER

METALLICA GOTHENBURG TAKE OVER – FILM FEST, SPELNINGAR OCH MYCKET MER

7 mar kl: 10:00

Den 16 och 18 juni tar Metallica med sig sin världsturné M72 till Ullevi och nu kan vi äntligen avslöja vilka event som kommer att äga rum i Göteborg under helgen! Rocktåget Train 72 kommer att rivstarta Metallica Gothenburg Take Over, men rockfesten slutar inte där. Under fredagen, lördagen och söndagen kommer Metallica-fansen kunna ta del av en rad olika aktiviteter. Det blir en rockhelg i fullskalig festivalanda med Metallica Film Fest på Bergakungen, konserter utanför Ullevi, coverband på Pustervik och mycket mer!

FREDAG 16 JUNI
TRAIN 72
Tillsammans med MTRX presenterar vi ett unikt rocktåg som tar fansen från Stockholm till Göteborg! I samarbete med Universal och Rockklassiker kommer Metallicafansen få den ultimata uppladdningen inför Metallica Gothenburg Take Over på tåget från Stockholm till Göteborg. Med överraskningar, mat och dryck ombord på Train 72 startar rockhelgen, så snart tåget lämnar perrongen.

Biljetter till eventtåget finns ute nu via Ticketmaster.se

14:00 – 16:00 KONSERTER UTANFÖR ULLEVI
Den förväntansfulla publiken kommer att få ta del av livemusik i väntan på Metallica konserten på fredagen. Utanför Ullevi kommer banden Self Deception och Bombus bjuda på konsert – helt gratis! Det blir den perfekta uppladdningen inför fredagens konsert.

Self Deception
Self Deception går från klarhet till klarhet och nu är de högaktuella med sitt fjärde studioalbum “You Are Only As Sick As Your Secrets” som släpptes i slutet av februari. Fyra studioalbum, två EP:s och en mängd singlar har karriären alltså hittills levererat.

Bombus
Göteborgsbaserade heavy metal bandet “Bombus” släppte sitt självbetitlade debutalbum 2010. Sedan dess har de släppt totalt fyra studioalbum, senast hyllade “Vulture Culture” från 2019. Under de senaste decenniet har de levererat en konsekvent och pålitlig kraft med massiva riffs och ännu större refränger.

LÖRDAG 17 JUNI
METALLICA FILM FEST
I samarbete med Filmstaden presenterar vi Metallica Film Fest! På Bergakungen kommer tre Metallicafilmer från tre olika tidsepoker och med tre olika basister att visas. Filmerna kommer att finnas tillgängliga till ett paketpris för att du ska kunna ta del av alla visningar!

Biljetter släpps fredag den 10 mars klockan 09:00 via Filmstaden.se

13:30 – Cliff ‘Em All
En hyllning till den avlidne originalbasisten Cliff Burtons otroliga talang och unika personlighet. Cliff ‘Em All är en rå samling av framträdanden från 1983 och 1986, och är den enda “officiella” DVD-/videoutgåvan med det geniala spelandet av Burton. Utöver det medverkar Dave Mustaine på några av låtarna och de återstående bandmedlemmarna delar med sig av fantastiska berättelser och intervjuer.

15:15 – Cunning Stunt
Filmad i Texas i maj 1997 under “Poor Touring Me”-turnéerna i samband med albumet “Load” (och så småningom “Re-Load”). Det här är en era där Metallica fortsatte att tänja på de musikaliska gränserna och med den konsertupplevelse som levererades till fansen, vilket framgår tydligt i filmen. Det är det första projektet som bandet spelade in i hi-def specifikt för DVD, och den enastående bild- och ljudkvaliteten i kombination med fantastisk pyroteknik och en 360 graders scen mitt på arenan gör detta till en oförglömlig föreställning.

17:30 – Orgullo, Pasion y Gloria: Tres Noches En La Ciudad de Mexico
Tre kvällar i Mexico City med 155 000 galna Metallica-fans! Varje kväll bestod av en unik låtlista och tillsammans levererade bandet totalt 34 låtar. Denna DVD-uppsättning släpptes för spansktalande länder först 2009, filmad av den mångårige Metallica-samarbetspartnern Wayne Isham.

PUSTERVIK
På lördagskvällen fortsätter Metallicafesten på Pustervik! Från där coverbanden Metaholica och Hetfieldz kommer att spela! Innan konserten utmanar Pustervik fansens kunskaper i ett quiz.

Biljetter släpps den 10 mars klockan 09:00 via Tickster.se

16:00 – Metal DJ i foajén
19:00 – Quiz
21:00 – Konsertstart (Metaholica + Hetfieldz)

Hetfieldz
Historien om Hetfieldz tar sin början i en Göteborgsförort 1991 när skolkompisarna Marek, Niclas och Peter spelade i thrash/death metalbandet Adversery. Sedan dess har medlemmarna i Hetfieldz spelat i flera olika band som haft olika framgång. 30 år senare träffas de tre vännerna igen. Nu tillsammans med Jouni för att jamma Metallica-låtar bara för att det är så fantastisk kul att spela tillsammans.

Metallica är bandet som en gång inspirerade oss till att börja spela instrument och starta band. Att få hylla dem och dela det med andra Metallica-fans känns självklart och otroligt roligt.

Metaholica
"Old school" för ett Metallica-fan innebär de första fyra plattorna a la’ 80-tal och det är precis det som Metaholica levererar. När t-shirts hade avklippta ärmar, riffen var snabba och sylvassa, dubbelkaggarna smattrade och thrash var ett nytt farligt begrepp. Medlemmarna utgår från Falkenberg, och med många tidigare band och projekt i ryggen tar de gemensamma tag för att hylla ikonerna som lärt så många att bemästra sina instrument.

- Vi älskar den energi de gav oss och som fick oss att börja lira från allra första början. Detta är vårt sätt att nostalgiskt betala tillbaka och själva få kanalisera Metallica.

SÖNDAG 18 JUNI
14:00 – 16:00 KONSERTER UTANFÖR ULLEVI
Det bjuds på gratis livekonserter även innan Metallica på söndagen! Den här gången är det banden Tungsten och Satan Takes A Holiday som står på scen och sätter stämningen för de laddade fansen.

Tungsten
Debutalbumet “We Will Rise” kom 2019 och är inspirerad av power och folk metal. Senaste albumet “Bliss” släpptes i somras och innehåller bland annat singlarna “Come This Way” och “March Along”. Likt första albumet är Tungstens senaste skiva en blandning av hårdkrossande, melodisk metal och en portion nordisk folkton.

Satan Takes A Holiday
Medryckande, rakt på sak, hårt, ironiskt och på största allvar. Allt på en gång. Efter spelningar och turnéer med Kiss, The Sonics, Mustasch, Juliette Lewis, Backyard Babies och Imperial State Electric har Satan Takes A Holiday cementerat sig själva som en av Sveriges bästa liveakter. Den 28 april kommer dessutom det nya albumet “Satanism”!

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad