Michelangelos Mästerverk Från Sixtinska Kapellet I Ett Nytt Ljus

Michelangelos Mästerverk Från Sixtinska Kapellet I Ett Nytt Ljus
15 jan kl: 17:00

Michelangelos Mästerverk Från Sixtinska Kapellet I Ett Nytt Ljus


Samlingsutställningen med Michelangelos världsberömda målningar i Sixtinska kapellet får Skandinavien-premiär i Helsingborg. Sommaren 2017 visas de storslagna reproduktionerna på Helsingborgs stadsteater.

Målningarna av Yttersta domen på Sixtinska kapellets väggar och Skapelseberättelsen i taket lockar miljontals besökare till Vatikanen varje år. Men avståndet till freskerna i taket, 22 meter upp, begränsar möjligheten att uppleva storheten i Michelangelos mycket detaljrika målningar. I utställningen Michelangelo - mästerverk från Sixtinska kapellet kan besökarna studera målningarna på nära håll och i lugn och ro. Med hjälp av avancerad fototeknik har freskerna överförts till stora dukar som ställs ut i Helsingborgs stadsteaters stora salong och foajé.

- Vi är glada att vi tillsammans med våra samarbetspartners kan erbjuda helsinborgare och besökare den här unika chansen. Utställningen resulterar också i ett spännande möte mellan bildkonsten och scenkonsten på Helsingborg stadsteater. Jag är övertygad om att besökarna, utöver att njuta av utställningen, kommer uppskatta att ta del av teaterrummet på ett nytt sätt, säger Max Granström, vd för Helsingborg Arena & Scen, som Stadsteatern är en del av.

Utställningens bakgrund
Sixtinska kapellet i Vatikanstaten tar emot tusentals besökare dagligen som vill se Michelangelos fresker. Avståndet till verken och en förbestämd tid till förfogande i Sixtinska kapellet begränsar möjligheterna att studera målningarna mer ingående. Det var upprinnelsen till idén att framställa och tillgängliggöra reproduktioner av freskerna. Med modern fototeknik skulle mästerverken överföras till stora dukar och efter överläggningar med Vatikanmuseerna och flera års förberedelser kunde planen genomföras. Resultatet är en vackert och stämningsfullt ljussatt samlingsutställning med dukar som nästan når upp till originalens storlek.

Utställningen visades första gången 2015 i Köln, Tyskland och kommer senast från slottet St. Emmeram i Regensburg, Tyskland, där den visats sedan november 2016. Walter Kardinal Brandmüller, ordföranden för den påvliga kommittén för historievetenskap, har varit verksam som utställningens beskyddare.

Om Michelangelo
Skulptören och målaren Michelangelo Buonarotti (1475-1564) tillbringade fyra år på en byggnadsställning i Vatikanens Sixtinska kapell för att skapa det som sedan blev världens mest berömda fresker. Med sin tolkning av Skapelseberättelsen influerade han kommande konstnärsgenerationer och med tanke på den tid han verkade i var hans utmanande framställningar revolutionära.

Samarbetspartners
Utställningen är ett samarbete mellan Helsingborg Arena & Scen, Julius Produktion, CSB production A/S och den tyska producenten Exhibition 4You GmbH & Co.

Utställningen Michelangelo - mästerverk från Sixtinska kapellet öppnar 20 maj och pågår till och med 6 augusti på Helsingborgs stadsteater.

Biljetterna förköps med fördel på helsingborgsstadsteater.se. Varje biljett har en slot-tid på 45 minuter.

För mer information: 
Helen von Platen Evenemangschef
Helsingborg Arena & Scen
Direkt 042-10 60 69 Mobil 070-354 6069
Källa
Tipsa redaktionen!
Bild på Rachel Mohlin Regisserar Tobias Perssons "man På Prov" Med Turnépremiär På Fredag 23 Februari
PRESS
19 feb
kl: 19:30

Rachel Mohlin Regisserar Tobias Perssons "man På Prov" Med Turnépremiär På Fredag 23 Februari

Vi kan nu avslöja att Rachel Mohlin är den som regisserat och bearbetat manus för Tobias Perssons nya föreställning "Man på prov". Hon har genom åren kommit att bli en av våra mest folkkära komedienner/skådespelerskor efter succéer som Kvarteret Skatan, Partaj och nu senast på scenen med Oscarsrevyn som spelats i både Stockholm och Göteborg för fulla hus.

Rachel...

Bild på Finns Det Tårta I Himlen?  Vandringsturnén 2018 Med Stiko Per Larsson
PRESS
19 feb
kl: 16:00

Finns Det Tårta I Himlen? Vandringsturnén 2018 Med Stiko Per Larsson

Finns det tårta i himlen? Vandringsturnén 2018 (Till minne av Cem Seger)

Vandringsturnén 2018 kommer att göras till förmån för Barncancerfonden och

till minne av Cem Seger, en liten pojke från Borås som gick bort i cancer 2016.

2017 vandrande Stiko från Stockholm till Leksand via Örebro och fick med

publikens hjälp in över 430 000...

Bild på Block 44 - Dominobrickor
PRESS
19 feb
kl: 12:10

Block 44 - Dominobrickor

BLOCK 44 - DOMINOBRICKOR

VIDEO: https://youtu.be/Dm6ArvkarwM

SPOTIFY: https://open.spotify.com/album/6VKTz3FB7a4qSFaNdXQzGP?si=APSyLnudROOFhXpbD7o6Fw

Det är Måndag! Och idag (måndag den 19 februari) släpps årets första singel från bröderna Öberg i Block 44. Låten heter "Dominobrickor" och landar på Spotify, iTunes, Google Play, Tidal och Deezer....

Bild på Idag Kommer Det Nya Albumet
PRESS
16 feb
kl: 16:30

Idag Kommer Det Nya Albumet "du Sålde Min Biljett, Ellen Sundberg Sjunger Kjell Höglund".

Idag kommer det nya albumet "Du sålde min biljett, Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund".

https://lnk.to/DuSaldeMinBiljettEllen Sundberg om Kjell Höglund:

"Att jag har valt att göra Kjell Höglund-låtar är egentligen inte konstigt. Om man lyssnar på hans musik märker man snart att det finns en uppsjö av låtar i världsklass....

Bild på Lionman Singeldebuterar Med
PRESS
16 feb
kl: 12:50

Lionman Singeldebuterar Med "don't You Dare"!

Efter många års låtskrivande och finslipande av det egna uttrycket släpper Lionman idag sin debutsingel, "Don't You Dare" - en låt som handlar om integritet: att respektera andras gränser och inte döma andra!

Att påstå att 22-årige Lionman, som egentligen heter Cedrik Hammar, är en speciell sångare är ingen överdrift; i hans röst finns värme, närvaro, djup och bredd....

Bild på Lamix Släpper Debut-Ep
PRESS
16 feb
kl: 12:50

Lamix Släpper Debut-Ep "ingen Som Hör" Och Åker Ut På Vårturné!

LYSSNA: https://lamix.lnk.to/EP

Lamix började 2018 med att uppträda på årets P3 Guld samt vinna Framtidens Artist på galan. Lamix fortsätter nu med att släppa sin debut-EP "Ingen som hör" idag den 16 februari och i vår åker han ut på turné.  

"Ingen vill höra verkligheten. Dem flesta utav oss blundar för den. Som barn hade jag många frågor men ingen...

Bild på Animerat I Topp När Sf Anytime Delar Ut Vod Awards
PRESS
15 feb
kl: 18:10

Animerat I Topp När Sf Anytime Delar Ut Vod Awards

För tredje året i rad delade Nordens ledande digitala hyrfilmstjänst, SF Anytime, på torsdagen ut VoD Awards, priset till 2017 års mest uthyrda filmer.
För första gången gick förstapriset till en animerad film; den färgglada amerikanska filmen Trolls, som hyrts ut mer än 110 000 gånger.
Något överraskande blev samtliga årets pristagare animerade filmer.
Den näst...

Bild på Peter Jöback  "med Hjärtat Som Insats" - Premiär I Höst På Cirkus, Stockholm
PRESS
15 feb
kl: 11:00

Peter Jöback "med Hjärtat Som Insats" - Premiär I Höst På Cirkus, Stockholm

Peter Jöback - en av vår tid absolut starkast lysande stjärnor öppnar upp sitt musikaliska hjärta och portarna till Cirkus i Stockholm med sitt livs största egna show på en fast scen hittills. Följ med på en spektakulär, färgstark, dramatisk och musikalisk resa mellan livsstadier och världsdestinationer. Dekadenta Berlin, romantiska Paris, magiska New York, sofistikerade London och...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter