Stäng reklam
Menu
Love Antell aktuell med omfattande turné i vinter!

Love Antell aktuell med omfattande turné i vinter!

21 okt kl: 10:50

Den multimediala artisten och bildkonstnären Love Antell hittar ständigt nya sätt att bjuda in oss till sitt konstnärliga universum. Sedan debuten 2003 som frontman för det Grammis-nominerade popbandet Florence Valentin, och senare som soloartist, har han hyllats som en av sin generations främsta politiska röster. Genom de kritikerrosade albumen Gatorna tillhör oss (2012) och Barn av Amerika (2015) har han inte bara skildrat Stockholm med skärpa, utan också tagit berättelserna långt bortom huvudstadens gränser.

Trots att Love Antell knappast har varit inaktiv de senaste åren, markerar det nyligen släppta albumet Dom nya tornen (2024) hans första soloalbum på nästan tio år. Skivan är filmisk och stämningsfull, präglad av en stockholmares liv i Göteborg, men också av uppbrott, återblickar, existenser, platser – och Sveriges växande klassklyftor.

Dom nya tornen låter inte som något annat i svensk musik just nu: modig, sökande, passionerad.” - Jan Gradvall, Dagens Industri.


Med start i Stockholm den 5 december följer Love Antell upp albumsläppet med en efterlängtad turné i vinter, med ett flertal stopp runt om i Sverige.

Biljetter via Luger.se

Turnéplan:
5 december – Kulturhuset (Studion), Stockholm
13 december – Grand, Malmö
14 december – Herrgård de luxe – Växjö
7 februari – Kungen, Sandviken
8 februari – Pipeline, Sundsvall
21 februari – Landskrona Teater, Landskrona
22 februari – Skeppet, Göteborg
26 februari – Katalin, Uppsala
28 februari – Söderhamns Teater, Söderhamn

Med trion Bottenviken, som släppte ett album förra året, har Love tolkat låtar av finska artister, och hans översättningar av Samuli Putro och Ismo Alanko har nu blivit en självklar del av hans egen katalog. I projektet West Middle East, som han driver tillsammans med ICORN-konstnärerna Arya Aramnejad och Ola Husamo, suddas språkgränserna ut. Som producent, kompositör och arrangör för en stråkkvartett skapar gruppen musik med texter på farsi, arabiska och svenska.

I vårens utställning Dom nya tornen på Koordinaten i Oxelösund, förra årets Damokles svärd på Avesta Art samt i den pågående Då – nu – sen på Fredriksdals museum, utforskar han AR-teknologi (augmented reality) genom digitala audiovisuella verk. I höst är Love dessutom residenskonstnär på AIR Blekinge i Karlshamn.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad