Menu
Prisvinnande Tensta Gospel Choir åker på julturné med ett fåtal exklusiva stopp runt om i landet!

Prisvinnande Tensta Gospel Choir åker på julturné med ett fåtal exklusiva stopp runt om i landet!

10 nov kl: 11:00

I våras mottog Tensta Gospel Choir Sveriges äldsta musikpris; Expressens “Spelmannen” och under sommaren fick vi även höra körens konstnärlige ledare sedan 17 år, Cedwin Sandanam, dela sina reflektioner under sitt sommarprat i P1. Den ständigt aktuella kören åker nu på julturné med ett fåtal exklusiva stopp runt om i landet. På turnén ger Tensta Gospel Choir plats för livets alla nyanser i en blandning av spirituals, klassisk och modern julgospel, jazz, soul och 90-talets Gospel House. Biljetter ute nu via LiveNation.se

Förra året fyllde Tensta Gospel Choir 25 år och samtidigt släpptes den ärliga dokumentärfilmen ”Kören” som visar själen och dynamiken inifrån en av Sveriges mest anmärkningsvärda körer. Körens måndagsrepetitioner har blivit ett rum där alla nyanser av livet får plats. En plats som ser bortom ens fasader. Lek och disciplin, skratt och gråt, djupa reflektioner och bekymmersfri dans, saker som ger musiken liv och djup.

Tensta Gospel Choir bildades 1996, som ett projekt med syftet att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Kören blev snabbt en blandad grupp människor från världens alla hörn, med olika bakgrunder och det gemensamma intresset för gospelmusiken. De flesta kom för att de ville vara med och sjunga, men några ungdomar kom bara för att lyssna och delta i gemenskapen. Genom åren har kören haft flera betydelsefulla körledare, nya och gamla medlemmar har anslutit och återanslutit sig till kören, medan budskap och gemenskap har bestått. Kören deltar fortfarande varje månad vid församlingens gudstjänster i Tenstakyrkan, och har utöver detta mottagit stor uppskattning som artistgrupp på den svenska musikscenen.


Biljetter ute nu via LiveNation.se

Turnédatum:

4 december, Vara Konserthus
11 december, Göteborg, Stora Teatern
18 december, Uppsala UKK
19 december, Stockholm, Filadelfiakyrkan

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad