Stäng reklam
Menu
Så blir maten på Way Out West 2024 - flera nya aktörer och nytt område vid dammen!

Så blir maten på Way Out West 2024 - flera nya aktörer och nytt område vid dammen!

19 jul kl: 10:00

Med mindre än en månad kvar till årets festival släpps nu årets matprogram för Way Out West 2024 i sin helhet. Årets Local Chef’s Corner får ett nytt mysigt område med lokala krögare, Suggan vinbar får en egen del och samtidigt breddas utbudet av foodtrucks med utropstecken som Papi’s Pierogi, Smålandsrullen och Little Oataly.

Precis mellan scenerna Dungen och Azalea hittar ni en vacker liten damm, där årets festivalbesökare kommer kunna njuta av mat från några av Västkustens bästa restauranger, under namnet Local Chef’s Corner. I detta hörn av festivalen kommer man kunna slå sig ner vid riktiga bord, och välja mellan hel- och halvrätter för möjligheten att testa flera olika kök. Gemensamt för dessa fem restauranger är att de verkar lokalt i regionen, och att de under festivalen så klart serverar 100% vegetariskt.

Benne Pastabar gör Way Out West-premiär och tar sin hantverksmässiga italienska pasta till området. Även Borås bästa indiska restaurang Gujju är med för första gången. Det blir även mexikanskt från Majornas egna taco-kungar Hermanos Tacokiosk, grym ramen från Gaffelkonst och håll käften-våfflor från Waffles & Shakes.

Majornas grisigaste vinbar Suggan får i år ett helt eget område på andra sidan Lilla Dammen i anslutning till scenen Dungen, och kommer servera nordisk comfort food som flirtar med världens smaker, och vin utan onödiga tillsatser och jästmanipulation.

Självklart blir det som vanligt också ett helt gäng foodtrucks och flera aktörer med egna restauranger.

Tidigare i somras avslöjade vi att Desirée Wenström Jaks (Årets kock 2023) öppnar egna pop up-restaurangen Jaks under festivalen, imorgon bitti gästar hon TV4 Nyhetsmorgon för att prata festivalmat och laga lyxig street food.

Boka bord till restaurang Jaks HÄR

Läs mer om årets Local Chef´s Corner och resten av årets matutbud längre ner.

Local Chef’s Corner 2024

Gujju är slang för det folk som härstammar från den indiska staten Gujarat, och har fått namnge Varsha och Nikhil Mistrys populära restaurang i Borås. Med svenska råvaror som utgångspunkt, serverar de rätter anpassade för att dela ett helt sällskap på.

Benne Pastabar vurmar för sann kokkonst och pasta gjord från grunden. Efter flera år på diverse stjärnkrogar hittade kocken Emanoel Rizk en skabbig lagerlokal på Skanstorget, som han omvandlat till Göteborgs trevligaste pastaställe.

Hermanos Tacokiosk är en liten men naggande god institution på Mariaplan i Majorna. Till årets festival tar de sin egen take på tacos och streetfood, och sina kiosk-vältare till majstortillas till Slottsskogen.

Gaffelkonst drivs av kocken Ulrika Forssell sedan över 20 år tillbaka, med huvudfokus på catering- och eventverksamhet. Sedan fem år driver hon även lunchrestaurangen By Gaffekonst i det gröna kontorshuset Park49 bredvid Trädgårdsföreningen i Göteborg, där det hållbara fokuset även avspeglar sig i köket.

Waffles & Shakes huserar till vardags i Nordstan, där de skämmer bort flanerare med våfflor i alla dess former och milkshakes att dö för. Under Way Out West dyker de upp i vårt Local Chef’s Corner, den perfekta platsen att äta en lång brunch på.

Foodtrucks/externa mataktörer

Mandelmannen
Boho Bar
Oh Mungood
JEN Sichuan Eatery
Jalla foodtruck
Smålandsrullen
Babas Burger
Mackverket
Fogarolli
Little Oataly
Papi´s Pierogi
Escacito

Egna restauranger

Ish and chips
Pizzerian
Dirty Fries and Nachos
Snacks and Drinks
Burgers and Fries
Taste of Asia

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad