Menu
Victor Leksell släpper singeln ”Eld & lågor” – ledmotivet till Netflix-filmen Vinterviken

Victor Leksell släpper singeln ”Eld & lågor” – ledmotivet till Netflix-filmen Vinterviken

27 aug kl: 06:00

Trippelt Grammisvinnande Victor Leksell är tillbaka med ny musik. Singeln ”Eld & lågor” som släpps idag är ledmotivet till Netflix kommande film Vinterviken, baserad på Mats Wahls prisbelönta ungdomsroman med samma titel. Den 8 september har filmen premiär.

”Eld & Lågor”
Låtskrivare: Victor Leksell, Axel Jansson, Hampus Bergh, David Björk, Adam "Rymdpojken" Englund. Producenter: Hampus Bergh, David Björk

Lyssna på "Eld & Lågor" här 

Vinterviken, som utspelar sig i Stockholm, är en film som skildrar ungdomskärlek bortom social status och klass, regisserad av Alexis Almström efter manus av Dunja Vujovic. Filmen är en samproduktion mellan Filmlance, Netflix och Sveriges Television med Teresa Alldén som producent. Victor Leksell tillfrågades tidigt i skapande processen om att medverka på soundtracket och ”Eld & lågor” formades för att matcha känslan och handlingen i filmen.

"Bara några sekunder in i låten förstod jag att Victor hade lyckats fånga den energin som vi var ute efter - kärlek på liv och död. Precis som det känns att bli förälskad första gången." - Alexis Almström, regissör Vinterviken.

Som komplement till ”Eld & lågor” släpps även ett vackert & filmiskt intro - skapat av Victor & producenten Vittorio Grasso som ligger bakom filmens soundtrack.

Victor Leksell har under det senaste året slagit rekord och vunnit utmärkelser i plural på P3 Guld, Rockbjörnen & Grammisgalan. I januari 2020 släppte han sin monsterhit “Svag” som blev historisk bara ett halvår senare när den gick upp som den mest streamade låten någonsin på svenska. I juni 2020 kom det hyllade debutalbumet Fånga mig när jag faller med låtar som idag har över 300 miljoner lyssningar på Spotify. När musikåret 2020 summerades på Grammisgalan i juni var det en påtagligt rörd 24-åring som tog emot pris för Årets Album, Årets Låt och Årets Artist. Hans senaste releaser har även dem gjort starkt avtryck. I januari teamade han upp med Göteborgssystern Miriam Bryant på singeln ”tystnar i luren” som toppade listorna under flera veckor. I maj släppte Victor en tolkning av Veronica Maggios ”Snälla bli min”, som en del av Spotifys firande av 10 års jubileet för albumet Satan i gatan. Låten gick in etta på topplistan och har idag sålt guld.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad