Menu
Newkid släpper albumet ”Vi” och intar Avicii Arena

Newkid släpper albumet ”Vi” och intar Avicii Arena

21 jan kl: 07:00

Tio år, fyra album senare och Newkid har hittat hem där han alltid var menad att vara med nya albumet ”Vi”. Albumtiteln symboliserar den gemenskap Newkid byggt upp tillsammans med sina fans genom åren och soundet är bombastisk storslagen pop som platsar på de absolut största scenerna.

Lyssna här

Två pandemiår har fått mig att reflektera mycket vad som betyder något på riktigt. Relationer jag hellre lagar än kastar, vilka vänner jag vill fira min födelsedag med, gemenskapen med mina lyssnare. Men albumtiteln för mig har många meningar, inte minst en hint till att det inte bara är jag som har byggt detta, det är Vi. - Newkid

Över tio år har Newkid byggt tillsammans med sina fans, från första albumet ”Alexander JR Ferrer där en 21 årig Newkid precis uppflyttad till Stockholm slog igenom med ”Jag gråter bara i regnet”. Sju år senare kom albumet SS/AW18 som bland annat innehöll den framgångsrika singeln ”Lakan”. År 2020 kom tredje albumet ”MOUNT JHUN” med 4xplatina säljande singeln ”Kanske var vi rätt bra ändå”. Idag är Newkid 31 år och presenterar sitt fjärde album ”Vi”. Ett hoppfullt och självreflekterande album där gemenskap och viljan att vara tillsammans är starkare än att bygga ensam. Låtarna har en tydlig storslagen kostym, med Avicii Arena som slutmål i skapandeprocessen. Som Newkid själv säger; vi bygger något större än vad jag hade kunnat göra på egen hand. Just precis därför har Newkids nya album fått titeln ”Vi” en hyllning till den resan och framgångssaga han och hans fans skapat tillsammans. ??

Newkid hade ett makalöst år 2020. Musiken han släppte har spelats över 170 miljoner gånger, lett till hans första radio och Spotify listettor och gjort honom välförtjänt av Grammisnomineringar (Årets Artist, Årets Pop) och P3 Guldnominering (Årets Låt - ”Kanske var vi rätt bra ändå”). Förgående år 2021 spenderades till stor del i studion där Newkid vågat tänka stort i låtproduktionerna och som alltid, haft fansen i åtanke. Suget efter att få spela live & möta sin publik och drömmen om att fylla en arena har varit ständigt närvarande och varit en stor inspirationskälla till hur det kommande albumet tagit form.

Nu är alla pusselbitar lagda, albumet ”Vi” är här och i mars gör Newkid sin största spelning någonsin på Avicii Arena.

Följ Newkid: Instagram I Youtube I TikTok

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad