Menu
Newkid släpper singeln

Newkid släpper singeln "Ingen luft mellan oss" från kommande albumet som släpps 21 januari

29 okt kl: 06:00

Newkid lyser upp höstmörkret med singeln ”Ingen luft mellan oss” som släpps idag. Den 21 januari kommer hans fjärde album - en dag innan han för första gången på över två år möter sin publik, och för första gången någonsin intar scenen i en stor arena - Avicii Arena.

I mars i år släppte Newkid platinasäljande singeln ”Aldrig haft något annat val” och gick ut med nyheten om att ett nytt album kommer – där hoppfullhet och gemenskap är genomgående teman och låtarna har en tydligt storslagen kostym. Nu släpper han andra singeln ”Ingen luft mellan oss” som är skriven av Alex tillsammans med hyllade artisten & textförfattaren Ana Diaz och Johan Lindbrant, samt är producerad av tidigare samarbetspartners William Forsling & Petter Alfredsson.

LYSSNA HÄR: Newkid.lnk.to/IngenLuftMellanOss

Newkid berättar om singeln & albumet:
"Innan har jag i princip skrivit alla mina låtar själv men på den här låten har jag tagit in förstärkning av bland annat Ana Diaz. Jag ser upp till Ana extremt mycket när det kommer till text och det var en kul speciell & lärorik process.
Även om vemodet som jag älskar att skriva om fortfarande finns där i låtarna, så har jag för min egen skull behövt paketera musiken i en gladare och mer hoppfull förpackning på det kommande albumet.”

Newkid hade ett makalöst år 2020. Musiken han släppte har spelats över 170 miljoner gånger, lett till hans första radio och Spotify listettor och gjort honom välförtjänt av Grammisnomineringar (Årets Artist, Årets Pop) och P3 Guldnominering (Årets Låt - ”Kanske var vi rätt bra ändå”). År 2021 har spenderats till stor del i studion där Newkid vågat tänka stort i låtproduktionerna och som alltid, haft fansen i åtanke. Suget efter att få spela live & möta sin publik och drömmen om att fylla en arena har varit ständigt närvarande och varit en stor inspirationskälla till hur låtarna tagit form.

”Jag säger alltid att ’Vi bygger’. Vad är det vi bygger? Vi bygger något större än vad jag hade kunnat göra på egen hand. Min första show på två långa år, och min största någonsin, tillägnar jag alla som varit med och byggt. Den här showen är för alla gånger vi inte kunde samlas!” – Newkid.

Den 21 januari släpper Newkid sitt fjärde studioalbum och den 22 januari gör han sin första arenaspelning någonsin - i Avicii Arena, Stockholm.

FÖLJ Newkid: Instagram I Youtube I TikTok

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad