Menu
?Nu släpps programmet för den nya konsertarenan Humlehagen!

?Nu släpps programmet för den nya konsertarenan Humlehagen!

4 jun kl: 12:48

"Vår vision är att Humlehagen ska bli ett starkt tillskott i konsertsverige och ett unikt besöksmål i regionen genom att bygga en ny typ av naturnära musikupplevelse. Planen är att låta konceptet och festivalen organiskt växa till en av landets starkaste konsertscener. Även de största festivalerna började någonstans med kreativa och idérika människor med en stor entreprenörsanda och ett tydligt mål" berättar Ki Sandholm.

"Detta blir en fortsättning på festivalsuccén Tjo i Tjögsta" berättar Johan Sandberg.

Personerna bakom projektet Tjo i Tjögsta har nu utvecklat och byggt upp en ny konsertarena en kilometer ifrån den tidigare festivalen.

"Humlehagen är ett större område och har flera möjligheter att göra olika typer av evenemang. Vi tänker oss en bred målgrupp med allt ifrån barnfamiljer till den äldre generationen" fortsätter Mirjam Sandberg

Vid Humlehagen har människor samlats i hundratals år. Den mysiga gläntan prunkar i sommartid med härlig växtlighet i det magiska ljuset. Sedan 800-talet har Riddarbacken bredvid varit uppsamlingsplats för militära styrkor, men i dagens Humlehage finns bara de härliga träden och traktens bästa humleodlingar kvar. Här i gränslandet mellan Närkeslättens vidder och Käglans vindlande skogar erbjuds ett naturnära läge.

Området är beläget utanför Glanshammar, 15 minuter i bil, 30 min med buss & 40 minuter med cykel från Örebro. Hit kan man ta sig från Glanshammarsbygden och sommarstugeområdena vid Väringen och norra Hjälmaren och det är rimliga avstånd till Västerås, Eskilstuna, Arboga, Köping, Frövi, Fellingsbro. Det finns också möjlighet för publik i hela Bergslagen, Mälardalen och Stockholmregionen som är kultur & upplevelseintresserad att komma till Humlehagen. Satsningen görs med stöd av Örebrokompaniet. 

I sommar kommer det gå bussar ifrån Örebro och arrangörerna uppmanar besökare i närområdet att cykla. På området kommer det finnas lokala krögare och foodtrucks i samma anda som det var på Tjo i Tjögsta. 

"Vilken underbar sommar vi har att se fram emot. Vi kommer kunna erbjuda 500 platser och jag ser personligen fram emot och höra Miss Li i Tjugesta. När vi för några år sen startade upp Tjo i Tjögsta och hade visioner om att göra något kul för lansbygden. Idag tar vi nästa steg med Humlehagen" berättar Anna Pettersson

Nu släpps de första artisterna för Humlehagen
24 juli - Miss Li
30 juli - Timo sjunger Ted
31 juli - Timbuktu & MASAKA Trio
7 aug - Anna Ternheim
20 aug - Markus Krunegård
21 aug - Solala
22 aug - Pettson & Findus

Fler artister tillkommer inom kort.

Biljetter:
www.humlehagen.se

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad