Menu
NY EP. Efter albumsuccén - Thyra tillbaka med nya EP:n

NY EP. Efter albumsuccén - Thyra tillbaka med nya EP:n "Stockholm Tennessee"

13 maj kl: 08:55

Efter succéalbumet "Nashville Songs & Stories" är Thyra äntligen tillbaka med ny musik. Duon, som består av äkta makarna Karin Thyr Eriksson och Göran Eriksson, har haft stora framgångar på radio med låtar som “Witchcraft” och “Why We Work”. Deras alster har även spelats på countrystationer runt om i Europa och USA. Den 13 maj släpper Thyra uppföljaren “Stockholm Tennessee” som bland annat inkluderar singeln “Some People”.

- Vi ville skriva en positiv låt, en reflektion av livet och allt vad det innebär med upp och ner, motgångar och framgångar. Har man levt tillsammans så länge som vi, i 25 år, är det oundvikligt att man inte formar varandra. Vi vågar påstå att vi gör varandra bättre och det är detta som “Some People” handlar om, säger Karin.

Historieberättandet fortsätter vara den röda tråden även på nya EP:n “Stockholm Tennessee”, men ljudbilden är mer grusig och mindre polerad. Duon hämtar sin musikaliska inspiration i Nashville och fördelar därför sin tid mellan Nashville och Stockholm. När gränsen till USA återigen öppnades tog det inte lång stund innan Karin och Göran hoppade på ett plan och åkte tillbaka till Tennessees huvudstad.

- Mycket har förändrats i Nashville. Både den förödande tornadon och pandemin har satt djupa spår, men trots det kokar staden av musik och är en aldrig sinande källa av inspiration. Väl hemma skrev vi låtarna “Some People”, “Stockholm Tennessee” och “Living Is All You Know” på endast två dagar. När vi sedan funderade på hur vi skulle komplettera dessa låtar föll allt på plats genom att plocka in en låt vi skrivit tillsammans med Chris Roberts och Jade Bayer, och även en låt med kanadensiska countryartisten Jason Blaine, berättar Göran. 

- Nyligen skrev "Nashville Voyager" om paret och deras musik. Thyra har även streamat guld och platina för duons tolkningar av Robyns "Dancing on my own" och Katy Perrys "Firework" samt den egna låten "Since You’ve been gone". I sommar kan Thyra ses och höras live runt om i Sverige, bland annat spelar de i Örebro, Dalum och Lund.


LYSSNA på “Stockholm Tennessee” här. <<<

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad