Menu
NY EP. RONIA skapar musik ur tristess och skräck - EP:n

NY EP. RONIA skapar musik ur tristess och skräck - EP:n "new" släpps 9 september

9 sep kl: 08:20


”If you´re a fan of Billie Eilish and Lana Del Rey, then you´ll love RONIA´s music and her sonority sounds like the perfect blend of these 2 global superstars.” /Ceasar Live N’ Loud


21-åriga RONIA har vuxit in i musiklivet organiskt, född i ett hem som alltid präglats av musik. Hon började tidigt skriva egna låtar och är själva definitionen av en kvinnlig "do it yourself-artist" och producent. Under de tidigare åren arbetade RONIA tillsammans med olika producenter i studion. Ganska snart bestämde hon sig för att gå sin egen väg och producera själv för att, som hon säger, "få fram det där specifika soundet som fanns i hennes huvud". 

"Jag började producera själv eftersom jag kände mig låst av att gå och vänta på att någon annan skulle göra det åt mig, och som  samtidigt skulle få det att låta som ´jag´. Jag har inget tålamod och jag kände också att det inte kunde låta som ´jag´ om det inte kom från mig redan från början". 

RONIA säger också att hennes inspiration bottnar i en förkärlek till skräckfilm, parat med att bo en en stad där absolut ingenting händer. Det är helt enkelt bäddat för låtsnickeri. 

Under pandemiåren har vi fått tre singelsläpp från RONIA, som nu knyts ihop med titelspåret på EP:n "new" och släpps 9 september. Och äntligen får vi också möta liveartisten RONIA. På releasedagen kan publiken nämligen se och höra henne på årets upplaga av Live At Heart i Kalmar/Oskarshamn, då hon gör flera framträdanden. 

Om titelspåret "new" berättar RONIA: 
"Efter ett uppbrott lämnar du ditt gamla jag bakom dig. Det kan kännas stärkande när du inser hur fantastiskt livet kan vara utan ditt ex. "new" handlar om att hitta sitt nya och bättre jag. Men även om hur det nya och bättre livet fullständigt kan omkullkastas när du inser att du inte är den enda som gått vidare och förändrats".

Ronia avrundar: 
"Det har varit så roligt att skapa den här EP:n! Varje låt kommer djupt inifrån mig, och jag är så exalterad att få dela den med de som vill lyssna!".




LABEL: Charming Music | DISTRIBUTION: Ingrooves | GENRE: Pop | RELEASE: 9 september

TIKTOK
INSTAGRAM

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad