Menu
Ny Hållbarhetschef till Live Nation

Ny Hållbarhetschef till Live Nation

13 jun kl: 10:00

Live Nation Sweden har tillsatt den nyinrättade tjänsten som Hållbarhetschef. Eva Alm får ansvaret för att driva och utveckla Live Nations hållbarhetsarbete, inklusive Sweden Rock Festival och det helägda dotterbolaget Luger. Hon kommer senast från rollen som Sustainability Manager på Espresso House Group med erfarenhet av att utveckla och aktivera hållbarhetsstrategier. I augusti ansluter Eva Alm till Live Nations verksamhet.

Live Nation Sweden är Sveriges ledande arrangör av konserter, turnéer, festivaler och evenemang och företräder många av landets och världens främsta artister. Hållbarhetsarbetet sträcker sig över hela verksamheten och festivaler som Åre Sessions, Sweden Rock Festival, Lollapalooza Stockholm och Way Out West, världens första ISO 20121 certifierade musikfestival (hållbara evenemang) 2013. Festivalerna har unika förutsättningar utifrån en mängd faktorer som bland annat publik och placering och Live Nation strävar efter att ständigt utmana och utveckla hållbarhetsaspekter som del av festivalupplevelsen.

Way Out West är exempelvis helt vegetarisk och i stort sett mjölkfri sedan 2012, vilket bidrar till minskade koldioxidutsläpp med 40 procent. Lokalt producerad och miljövänlig el, att ersätta fossilbränsledrivna fordon och byta ut vattenspolande toaletter mot vakuumspolande varianter är andra exempel på initiativ som genomförts. Det sistnämnda minskade Sweden Rock Festivals sanitetssystems vattenförbrukning med 75 procent. När Lollapalooza grundades 1991 i Chicago var det den första festivalen att aktivt jobba med att sänka koldioxidutsläppen. Med mat och dryck som en central del av festivalupplevelsen på Lollapalooza Stockholm lanseras i år ett egenproducerat ekologiskt mousserande vin på aluminiumburk för att använda mer hållbara leveranser och minska förbrukningen av engångsmaterial på plats.

- Hållbarhetsarbete ska vara en självklar del i vårt DNA och ha en nyckelroll i de affärsbeslut som vi fattar. Vi både vill och ska bidra till förändring genom att inspirera våra fans, medarbetare, artister och partners – men även oss själva och branschen i stort. Way Out West är ett exempel där vi med kreativa initiativ visat att det går att bryta normer, och bidra till ökad hållbarhet. Eva har gedigen erfarenhet av att aktivera hållbarhetsstrategier och ett stort engagemang, vilket är precis det vi söker för den här rollen, säger Mattias Behrer, VD för Live Nation Sverige.?

    Live Nation har även globala riktlinjer för att bidra till hållbara evenemang som innefattar regelverk för bland annat energianvändning, avfall och återvinning, inköp och konsumtion, transport och logi, mat och dryck, tryckmaterial samt användning av engångsartiklar kopplade till mat och dryck. För respektive festival görs även hållbarhetsrapporter.

    - Engagemanget för hållbarhetsfrågorna är redan stort inom Live Nation och jag ser det som en oerhört spännande möjlighet att få vara med på resan att driva hållbarhetsarbetet framåt och bidra både till högt satta affärs- och hållbarhetsmål, säger Eva Alm, tillträdande Hållbarhetschef på Live Nation.

      Eva Alm har de senaste nära fem åren arbetat som Sustainability Manager för Espresso House Group där hon ansvarat för att utveckla och aktivera bolagets hållbarhetsstrategi, samt haft en central roll vid hanteringen av alla hållbarhetsrelaterade frågor. Eva har även tidigare erfarenhet från olika ledande roller inom hotell- och besöksnäringen samt en akademisk bakgrund inom affärsledarskap och internationellt utvecklingssamarbete.

      Eva Alm tillträder sin nya roll som Hållbarhetschef på Live Nation Sverige den 7 augusti och kommer att rapportera till Live Nation Sveriges VD.

      Hitta evenemang

      Fritext
      Välj stad

          
                                              
      Datum: Alla dagar
      Veckodagar:
      Tillbaka Sök

      Välj stad