Menu
NY SINGEL. Dolly Dolores om nya

NY SINGEL. Dolly Dolores om nya "Night time" - Ibland vill man bara ha nåt att gråta till

29 apr kl: 08:20


Dolly Dolores nya singel ”Night time” är inte en låt om att vara stark och orubblig; istället en som lyfter det sköra och desperata i att inte vilja bli lämnad av den man älskar. ”Night Time” är ett heartbreak anthem som du kan gråta till på dansgolvet.

Dolly Dolores kommer från Malmö och debuterade som soloartist 2014 när hon på egen hand släppte musik - då var det pop på svenska. Bland annat fick vi singeln “På måndag börjar jag igen”, en låt där medlemmar från banden The Ark, Eggstone, Damn! & The Cardigans medverkade. Låten gick varm på svensk radio och ledde till flera framträdanden i både radio och TV.

”Night time” kom till när Dolly Dolores bestämde sig för att producera och spela in musik själv. Efter att ha köpt ett ljudkort och en synth var ”Night time” det första som tog form. Vi hör element från modern popmusik men också inslag från mer analoga genrer som klassisk soul och disco. Det är ett tidlöst sound som kombinerar inspiration från 70-talets stora röster tillsammans med moderna pop-produktioner och udda synthar.

Dolly Dolores berättar:
“Jag har alltid lyssnat mycket på klassisk soul och inspirerats av de stora rösterna. Men på senaste tiden har jag också börjat gilla elektronisk musik och analoga synthar. Det hoppas jag hörs i låten! Sedan har jag alltid drömt om att få göra en sjukt deppig låt som också funkar på ett dansgolv. Jag är lite trött på att dagens popmusik ofta översvämmas av låtar som uppmanar folk att vara starka och komma över sitt heartbreak. Ibland vill man bara ha något att gråta till.”

Det nya materialet är inspelat och producerat i samarbete med producenten och pianisten Christopher Dominique (Bob Hund, Jakob Hellman, Ola Salo) i studion Hurfva Gramophone strax utanför Malmö.

Dolly Dolores om comebacken:
“Det känns kul att vara tillbaka efter så lång tid utan musiksläpp. Det var några år som jag tappade skaparglädjen och blev lite vilsen i vad för typ av musik jag ville skapa. Nu har jag hittat rätt och vet vad jag vill. Dessutom har jag mer kontroll över hela processen och är involverad i alla delar - produktion, låtskrivande, visuellt material osv. Och det känns viktigt!”

Tidigare släpp från Dolly Dolores:


Dream och True Love (2021)
Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad