Menu
NY SINGEL. Färgstarka Elle-Kari blandar drömkänsla med svärta på nya singeln

NY SINGEL. Färgstarka Elle-Kari blandar drömkänsla med svärta på nya singeln "Värld av glas"

29 apr kl: 07:42

Färgstarka Elle-Kari har tidigare frontat gruppen The Tiny. Hon är en mångfacetterad sångerska som sjungit allt från jazz till dödsmetal. Numera är Elle-Kari soloartist och levererar pop på svenska med texter som berör. I november 2021 släppte hon skilsmässolåten "Vi kommer dö" där Elle-Kari reflekterade över livskriser, att skiljas och åldrandet. Men även behovet av att forfarande vilja synas och höras. 

Elle-Karis musikaliska palett är bred, hon har både släppt egna album och medverkat på andra artisters låtar som t ex Markus Jägerstedts alster "Balkan Dreams" från filmen "Jag är Zlatan". Nu är Elle-Kari tillbaka med eget material. 

I dag släpper hon singeln "Värld av glas", en låt som sveper in lyssnaren i en drömliknande värld. Texten handlar dock om att tappa fotfästet och gå sönder. Både känslomässigt och mentalt.

- En overklighetskänsla. Att hålla färgen. Att tassa på tå. Att le på utsidan och gå sönder på insidan. Att inte vara till besvär. Att akta sig. Att tappa fotfästet. Att falla handlöst. Och detta i en skönt svängig ljudbild. Det är så jag ser låten. En åka-långt-i-bil-låt med svärta, säger Elle-Kari.

Elle-Kari är en uttrycksfull artist som kan konsten att med endast ett piano trollbinda en publik, något som hon visade i höstas då hon var förband till Ane Brun på bland annat Cirkus i Stockholm. Och Elle-Kari är minst lika hänförande med full sättning på scen. En artist som bör ses live.

LYSSNA på "Värld av glas" här. <<<

SE videon "Vi kommer dö" här. <<<

Följ Elle-Kari på:

Facebook I Instagram I Spotify

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad