<
Menu
NY SINGEL. Hanna Nutti hyllar barndomsvännen i “Hjärtat utanpå” (24 september)

NY SINGEL. Hanna Nutti hyllar barndomsvännen i “Hjärtat utanpå” (24 september)

24 sep kl: 06:20

Efter singelsläppet “Saknar henne mer” i augusti kommer nu singel nr 2 med Hanna Nutti.


“Hjärtat utanpå” är, precis som "Saknar henne mer",  hämtad från den kommande EP:n (“Aldrig klar med dig”, release 26 november). Låten är en hyllning till en av Hannas bästa vänner, och vibrerar av retro och influenser från alternativ pop, soul och folk. Låten av producerad av Hanna Nutti och Björn Pettersson Thuuri. 

Hanna berättar:


“Denna låt handlar om en av mina bästa vänner. Vi har gått igenom gymnasietiden, 20-årsåldern och hjärtekross tillsammans. Hennes syn på livet och på kärleken har alltid inspirerat mig. Hon faller lätt, tar sig upp lätt, lämnar lätt och kommer sällan tillbaka. Hon anser sig vara värd mycket mer och jag tror att människor hon haft relationer med har svårt med det. Hon är solen för mig och jag vill med denna låt hylla henne.”


Hanna Nutti bor i en liten by i Jämtland (Grenås). Hon är uppvuxen i Norra Norrland (Karesuando) i en renskötarfamilj. Hon kommer från en musikalisk familj där de flesta av hennes syskon jojkar eller sjunger. Hannas dröm har alltid varit att få jobba med dem musikaliskt, en dröm som nu blivit uppfylld. Hannas lillasyster Sara (Dear Sara) har varit med och skrivit två av låtarna. Hon har även med tre av sina småsyskon, mellan 12 – 16 år, på de flesta låtar, som har jojkat och lagt stämmor.

EP’n "Aldrig klar med dig" är finansierad av Sametingets Kulturråd och släpps 26 november.


INSTAGRAM
FACEBOOK
SPOTIFY

Källa


Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Tillbaka Sök

Välj stad