Menu
NY SINGEL.

NY SINGEL. "Jag inspireras av Gyllene Tider" - DISA om nya singeln "Billy"

29 okt kl: 07:45

För tre år sedan släppte 24-åriga Disa Engström sin första singel som soloartist under namnet DISA, efter att ha frontat Pretty Princess mellan 2009-2015. Hon har en gedigen musikutbildning och har tidigare släppt en EP med sina forna bandkamrater. DISA är från Skövde, men bor sedan ett år tillbaka i Stockholm där hon bildat ett nytt band.


Disa inspireras av bl a The Sounds och Gyllene Tider. En av DISAs kommande låtar "GT40" handlar just om när Disa var på GT:s 40-årsjubileum. Och även aktuella singeln "Billy" är en aning inspirerad av Halmstads stoltheter. Kryddat med lite Göteborg.

- Jag har alltid velat skriva en låt med discotrummor. Det var så Billy blev till. Texten är inspirerad av karaktären Johnny i filmen "Känn ingen sorg" samt av Gyllene Tider-låten "Billy", säger DISA.

DISA har tidigare varit förband till bl a Uno Svenningsson. Liksom de flesta andra artister har hon dock tvingats ta en paus i livespelandet, men ser fram emot att komma ut och möta publiken igen nästa år. Istället har DISA ägnat sin tid åt att färdigställa sitt debutalbum som släpps i mars 2022. Albumet innehåller bland annat nya singeln "Billy".


Följ DISA på:

Facebook I Instagram I Spotify

Källa

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad