Menu
NY SINGEL.

NY SINGEL. "Jag ville skriva en kärlekslåt med en tvist" - VOCAL LONER släpper egenkomponerade "man on the moon"

28 jan kl: 08:10

VOCAL LONER debuterade nyligen med covern "Eleanor Rigby". Med ett ödsligt piano, egensinnigt uttryck och tydlig röst förvandlade hen The Beatles melankoliska pärla till sin alldeles egen låt.

- Idén till covern fick jag när jag lyssnade på originalet och tänkte; "vad händer om jag tar harmonierna från refrängen och lägger dem i verserna istället?" Jag ville göra låten ännu mer spöklik och melankolisk. Personligen så tycker jag att resultat blev mer än tillfredställande, säger VOCAL LONER.

Nu följer VOCAL LONER upp debuten genom att släppa sitt första egenkomponerade alster - "man on the moon". Låten är en kärlekshistoria betraktad ur en annan persons vinkel. För VOCAL LONER säger sig inte vara särskilt romantisk, och valde därför att skriva texten i tredje person.

- "man on the moon" kom till efter att jag fick idén att skriva en kärlekslåt med en tvist. Just då var jag väldigt trött på förstapersonsperspektivet i alla låttexter om kärlek. Jag är heller inte den mest romantiska personen, så att istället berätta en historia från någon annans perspektiv kändes bättre, berättar VOCAL LONER och fortsätter:

- "man on the moon" är en av de första låtarna jag skrev och jag tycker den håller fortfarande. Jag ville ha en enkel ackordföljd med en enkel melodi för att sedan fylla musiken med en text som faktiskt vill säga något. Kortfattat så handlar låten om en kvinna som blir mer kär i idén om en man än om att bli kär i mannen. Det var åtminstone min grundtanke med texten, berättar VOCAL LONER.

Bakom artistnamnet VOCAL LONER finns en mångbegåvad ickebinär 19-åring från Stockholm som inspireras av artister som Simon & Garfunkel, dodie och David Bowie. "man on the moon" är det andra singelsläppet i en svit av tre. Samtliga låtar är producerade av Tom Goren (Conny Bloom, Sabina Ddumba).

LYSSNA på "man on the moon" här. <<<

LYSSNA på "Eleanor Rigby" här. <<<

Följ VOCAL LONER på Instagram och Spotify.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad