Menu
NY SINGEL. Kaizers Orchestra släpper första singeln på tio år:

NY SINGEL. Kaizers Orchestra släpper första singeln på tio år: "Dine gamle dager er nå"

16 jun kl: 08:30

Nyheten om norska Kaizers Orchestras comeback tidigare i år fick fansen att jubla av glädje.

När biljetterna släpptes sålde turnén slut på mindre än 15 minuter. En hel månad av galenskaper i Stavanger, Trondheim och Bergen är ett faktum, 80.000 fans väntar på att få återuppleva ett ikoniskt band!

Nu får fansen även njuta av bandets första singel på tio år! Titeln illustrerar bandets återuppståndelse. "Dine Gamle Dager Er Nå" blir soundtracket till höstens stora äventyr.

Bandet berättar: ”Det var en otroligt inspirerande upplevelse att skapa den första låten från Kaizers Orchestra på över 10 år! Många har frågat om vi har sparat Kaizer-idéer under årens lopp för en eventuell comeback. Det har vi inte. Musiken vi gör är färskvara. Det handlar om känslor, tillväxt och energi. För att musiken ska vara relevant för Kaizers Orchestra år 2023 behöver vi vara här och nu. Janove skrev "Dine Gamle Dager Er Nå" i januari 2023, bara en vecka före våra första rep.

Vi ville skapa en klassisk rockhymn med Kaizers unika sättning. En otroligt rolig upplevelse! Låten inleds med vårt signaturbeat och det vi kallar "Bowie-riffet" på piano, innan låten exploderar och och blommar ut i det typiska Kaizer-soundet. Arrangemanget är inspirerat av nämnde Bowie och Queen, men här ryms även nya referenser, The Cure, The War on Drugs, Bon Iver och en nypa 80-tal i allmänhet. Superproducenten Jørgen Træn levererar en ljudbild i världsklass.

Vi vill vara närvarande, här och nu, med vår publik. Vi är privilegierade, och vi vet det.


Vi kommer att njuta av varje ögonblick både på den norska och internationella scenen."


FÖR FRAMTIDA GALENSKAPER


FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | TIKTOK | SPOTIFY


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad