Menu
NY SINGEL. Kerstin Ryhed solodebuterar med tolkning av Håkan Hellströms

NY SINGEL. Kerstin Ryhed solodebuterar med tolkning av Håkan Hellströms "Du är snart där"

24 sep kl: 05:50


Kerstin Ryhed är en rutinerad musiker. Under hennes karriär har hon uppträtt med många artister i olika sammanhang. De flesta känner igen Kerstin från kören i tv-programmet Allsång på Skansen där hon medverkade i hela 13 år. Kerstin har även turnerat världen runt med vokalgruppen The Real Group och hon har dessutom en duo ihop med musikerkollegan Britta Bergström. Sedan åtta år tillbaka sjunger Kerstin i Håkan Hellströms band och har därmed varit med om att fylla Ullevi flera gånger om. 



Trots en lång och framgångsrik karriär har Kerstin inte släppt låtar i eget namn. Inte förrän nu. I dag solodebuterar Kerstin med singeln "Du är snart där", som är en tolkning av Hellströms alster med samma titel. Att Kerstin valde att att debutera med just den låten är ingen slump.



- Jag älskar "Du är snart där" och har gjort sen första gång jag hörde den. Låten har blivit som ett mantra att ta till när det varit jobbigt. Älskar att spela den, älskar att sjunga den så jag var nog tvungen att göra nåt med låten. Jag tycker om att den är så avskalad, att texten kommer fram mer, säger Kerstin och fortsätter:



- Vi skulle sjunga med Håkan på hans Allsångstimme 2013. Jag minns att jag klippte gräset när jag lyssnade på alla låtar vi skulle spela och så kom ”Du är snart där” i lurarna. Jag blev alldeles tagen. Av hoppfullheten och kraften i låten. Sen dess har den betytt så mycket för mig.



Kerstin har flyttat runt en hel del under åren. Numera bor hon i Stockholm, men hon föddes dock i Värmland. Under pandemin har Kerstin fått extra tid till sitt eget musicerande och hon har spenderat många kreativa timmar i sommarhuset i Filipstad. Nu får publiken höra resultatet. "Du är snart där" är Kerstins första släpp, men inte det sista. Redan i slutet av året följer hon upp med en egenskriven jullåt och 2022 kommer det en fullängdare. För solodebuten har redan gett mersmak. 



- Ja, nu när jag väl börjat är det väl lika bra att fortsätta. Nu kommer plötsligt idéer på vad man skulle kunna göra, men vem och om vad. Jag har haft så otroligt många roliga jobb genom åren, fått sjunga i så bra sammanhang så tidigare har jag inte känt något större behov av att göra något själv. Men "Du är snart där" är så speciell, jag tycker så mycket om den att jag var tvungen. Kanske att pandemin mig gav lite extra skjuts och tid, säger Kerstin.

LYSSNA på "Du är snart där" här. <<<

SE videon "Du är snart där" här. <<<

Följ Kerstin online:

Facebook I InstagramSpotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad