Menu
NYTT ALBUM. Danska hitmakarna Phlake utforskar betydelsen av att vara

NYTT ALBUM. Danska hitmakarna Phlake utforskar betydelsen av att vara "Phine"

14 okt kl: 08:45

Danska R&B-duon Phlake albumdebuterade 2016 med "Slush Hours" som belönades med inte mindre än fem danska grammisar, bland annat för "Bästa danska album". Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt för Phlake. Duon, som består av sångaren Mads Bo Iversen och producenten Jonathan Elkær, har haft stor framgång på radio i både Danmark och Norge.

Nu är Phlake aktuella med sitt fjärde studioalbum som duon beskriver som "Phlake 2.0". Nya fullängdaren"Phine" inleds med Mads Bos unika röst som träffar rakt i hjärtat redan på öppningsspåret "Get It".

“Maybe you can do better than this / Maybe you can do better than that / Maybe you can do better than me”. Kanske vi bör gå skilda vägar och kanske kan du hitta någon bättre än jag. And maybe that’s fine. But maybe it’s not fine at all.

Albumtiteln "Phine" är en ordlek, en blandning av engelskans "fine" och duons bandnamn "Phlake". Skivan innehåller låtar som tar lyssnaren med på en inre resa där känslor utforskas. Är vi verkligen "fine" när vi säger att vi är det? Detta är ett dilemma som Phlake tar sig an på fullängdaren. Och Mads Bo och Jonathan sticker inte under stol med att arbetet med albumet inneburit en hel del självransakan. Därför vill de nu berätta sanningen om vad det verkligen innebär att vara "fine".

- Albumet handlar om det liv som vi har levt de senaste åren som vi varit Phlake. Om hur man känner man när man bryter upp med någon, om möten med nya människor och hur det förändrar en, berättar Jonathan.

"Phine" är ett album där universala känslor som ensamhet, förälskelse och förtvivlan står i centrum. Känslor som drabbar oss hårt, men ändå försöker vi övertyga oss själva om att allt är ok. Därav albumtiteln "Phine" - vi intalar oss själva att allt är bra trots att världen rasar omkring oss.

- "´Phine" kan betyda så många olika saker. Det kan bokstavligen betyda att något verkligen är fint, så dyrbart att man inte kan ta på det, men det kan också användas som en sköld, ett sätt att vifta bort människor för att skydda sig själv. Att låtsas att man är okej. Det beskriver vår resa väldigt bra. Det har funnits fantastiska stunder där vi lärt oss mycket, men det har också varit många nederlag, säger Mads Bo.

Lyckligtvis så har både Mads Bo och Jonathan blivit bättre på att balansera livets bra och dåliga sidor. Numera säger de inte att allt är "fine" om det inte är så. Men de medger att det har varit svårt att hitta balansen. Sedan debuten har det dock bara gått åt ett håll för Phlake - uppåt. Men allt tog en väldig fart direkt och Mads Bo och Jonathan har inte haft tid att reflektera över hur de verkligen mår. "Phine" är därför en produkt av två män som äntligen tagit sig tid att stanna upp och landat i att det är ok att allting inte alltid är "fine".

Nya albumet innehåller spännande samarbeten och gästas av artister som producenten Vera, brittiska rapparen Che Lingo, Jada och nigerianska stjärnan Joeboy. De tidigare släppta singlarna "Vendetta", "10 Feet", "Bitter" och "2min" finns alla med på albumet. Den sistnämnda är just nu spellistad på både DR P3 och NRK P3.

Phlake är även kända som en av Danmarks bästa liveakter. De har spelat för utsålda hus på hemmaplan, men även i Tyskland, Norge och Storbritannien. I somras spelade de på Ikea Festival i Helsingborg och i höst återvänder duon till Sverige - den 3 november spelar Phlake på Bar Brillo i Stockholm.

LYSSNA på "Phine" här.

Följ Phlake på:

Facebook I Instagram I Youtube I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad