Menu
NY SINGEL.

NY SINGEL. "Ännu en sång” med pianisten och kompositören Stefan Nilsson och hans dotter Josefina släpps idag

30 jun kl: 08:00

Idag kommer den trösterika och starka singeln "Ännu en sång” med pianisten och kompositören Stefan Nilsson och hans dotter Josefina (artisten Ji Nilsson) – det blev Stefans sista verk.

Stefan fick i mitten av februari i år det ofattbara beskedet att han hade drabbats av den mest aggressiva formen av ALS. Kort efter skickade vännen och kollegan Py Bäckman en tröstedikt som Stefan tonsatte. Han bad sin dotter Josefina Nilsson att sjunga in den och det blev den sista låten han komponerade och spelade in.

LYSSNA HÄR


Josefina berättar:
“Jag har sjungit med pappa vid flygeln sen jag var liten. Han tog ofta jobb som pianist i barnkörer där han visste att jag och min syster kunde vara med, så att vi kunde vara tillsammans även när han jobbade. Att sjunga pappas låtar har varit en del av hela mitt liv, men det här är första gången en låt släpps där vi båda medverkar. Det var en självklarhet för mig att tacka ja när han frågade om jag ville sjunga, men det var väldigt tufft känslomässigt att genomföra det. Samtidigt är texten så trösterik och jag visste att det betydde så mycket för honom att jag gjorde det. Han var väldigt stolt över den här låten och det blev den sista han spelade in. Mitt i sorgen är jag glad över att vi fick dela det.”

Stefan gick bort i maj och nu grundar familjen en fond till hans minne; Stefan Nilssons minnesfond, där stipendier kommer att delas ut till lovande musiker och tonsättare. Allt överskott från “Ännu en sång” kommer att gå till fonden.


Lyssna på Stefan Nilssons musik på SPOTIFY

Ji Nilsson på sociala medier:
FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad