Menu
NY SINGEL/VIDEO. Tomas Rimeika och The Hebbe Sisters i vokalt och visuellt samarbete

NY SINGEL/VIDEO. Tomas Rimeika och The Hebbe Sisters i vokalt och visuellt samarbete

7 okt kl: 07:30

I samarbete med The Hebbe Sisters släppte Tomas Rimeika den 1 oktober sin singel “Säffle” i en acapella-version. Nu kommer den även som video. Låten är skriven av Tomas Rimeika och hörs här i ett unikt arrangemang för sju röster skrivet av Emelie Hebbe.

LYSSNA | TITTA PÅ VIDEON

“Säffle” släpptes i originalversion av Tomas Rimeika den 3 september och har hyllats av lyssnarna. Acapella-versionen släpptes den 1 oktober och nu följs den alltså även upp med en musikvideo filmad dels i centrala Säffle och dels i skogen runtom Gillberga. Videon hade igår premiär på Visit Värmlands facebook-sida

- Vi är uppväxta längs med samma älvdal med bara några mil emellan: Jag i Säffle och systrarna Hebbe på en gård utanför. Vi hade en spelning ihop för några år sen, så detta känns som ett naturligt och härligt samarbete, säger Tomas.

- Låten “Säffle” framförs här på ett helt nytt sätt, i arrangemang av storasyster Emelie. Allt ni hör i inspelningen är våra röster, inga extra instrument. Man kan nästan höra Byälven porla i vår röster! Vi älskar att samarbeta med olika artister och det känns väldigt kul att få skapa musik tillsammans med andra värmländska musikskapare, säger The Hebbe Sisters.

THE HEBBE SISTERS
The Hebbe Sisters är en musikgrupp som består av systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe. Födda och uppvuxna i Värmland har de sjungit och dansat sedan barnsben och har synts i både Allsång på Skansen, Bingolotto och SVT:s Go’kväll. De har gjort sig kända för sin närvaro, energi och träffsäkra stämsång. Under corona-pandemin har systrarnas konsertverksamhet kraftigt begränsats, men de har istället hittat nya möjligheter och samarbeten för att utveckla sitt artisteri. De är aktuella med sitt nya album “Jazz It up and move” och har precis samarbetat med den tyske stjärnproducenten Wolfgang Lohr.


T
OMAS RIMEIKA
Säfflebördige Tomas Rimeika har just inlett sin solokarriär med första singelsläppet “Säffle”. Tomas är även sångare i uppsalabandet The Rhymes vars självbetitlade debutalbum släpptes i april 2020. Albumet fick lovord från både svensk och tysk press och har hörts i P3, P4 och tysk radio. Som frontman i The Rhymes och andra tidigare band, har Tomas en ansenlig mängd livespelningar i ryggen från runt om i hela världen. The Rhymes har gjort sig kända för sina explosiva livespelningar och har jämförts med artister som The Ark, Bruce Springsteen och The Killers. 2019 spelade bandet för ett fullsatt Cirkus som förband till Mando Diao.

INSTAGRAM
FACEBOOK

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad