Menu
Nya pop/rock-duon Little Lies är tillbaka med singeln ‘Carolina’

Nya pop/rock-duon Little Lies är tillbaka med singeln ‘Carolina’

12 maj kl: 08:58

Etablerade musikerna tillika vännerna Mikael Nordgren (Tiger Stripes) och Anna Maria Espinosa (Club Killers) släpper nya singeln ‘Carolina’ från kommande EP:n ‘Us Against The World’ som släpps i sommar. Duon uppmärksammades även i Morgonstudion på SVT med Per Sinding Larsen i morse med ord som "bortsett från Fleetwood Mac är det ABBA, David Bowie - den sortens stora berättanden i pop som används. "

Mikael Nordgren och Anna Maria Espinosa har tillsammans skapat Little Lies - ett hjärteprojekt som fått ligga och gro och bida sin tid med flera låtar som levt med dem båda länge, som nu äntligen släpps för världen att höra. Tillsammans har de skapat något unikt på Sveriges musikscen med skarpa och nytänkande produktioner och tillsammans med en av Sveriges mest etablerade röster - bryter Little Lies ny mark.

Carolina’ följer upp senaste singeln ‘Swallowed Up In Space - där’ båda är en del av kommande konceptuella albumet som släpps senare i höst i vilket Little Lies svävar genom genrer, känslor och lyrik på ett unikt och levande sätt. Med text och musik skrivna för Anna Maria i tanken beskriver Mikael Nordgren ‘Carolina’ med egna ord:

"´Carolina´" berättar historien om att stå upp för en vän som blir dåligt behandlad av en partner. Musikaliskt så brukar vi skapa blandad ljudbild med gammalt och nytt men i Carolina har vi gått all in för en hommage till 60-tals musiken som vi båda älskar. "

Med en melodi som fastnar och en vass, men ödmjuk blinkning till bandets föredöme och gemensamma nämnare Fleetwood Mac inspireras bandet även bland annat av Roy Orbison, The Byrds, The Ronettes, The Walker Brothers och Petula Clark.

Techno-producenten Mikael Nordgren har DJ:at sen han var 17 och spelat på klubbar som Berghain/Panorama Bar i Berlin och Ministry Of Sound i London. Han har samarbetat med Kerri Chandler och skrivit musik med Magnus Carlson och Familjen och turnerar jorden runt som Tiger Stripes sedan många år.

Anna Maria Espinosa är en av Sveriges mest etablerade sångerskor och har förutom en egen solokarriär sjungit med bland annat Billy Paul & Kevin Rowland och har sedan hon startade sin karriär sjungit med en stor del av Sveriges artistelit både på scen och skiva.


Lyssna på ´Carolina´ här

Titta på musikvideon här

Följ Little Lies här:
Facebook I Instagram I Twitter I Spotify I Youtube

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad