Menu
Ana Diaz släpper singeln

Ana Diaz släpper singeln "Evigt Ung" – ledmotivet till SVTs nya dokumentärserie Mammorna i våldets skugga

18 feb kl: 08:00

Ana Diaz släpper idag singeln Evigt Ung, en smärtsam låt som aldrig borde ha behövts skrivas. Låten är ledmotivet till SVTs nya dokumentärserie Mammorna i våldets skugga. I serien möter vi fem mammor som tvingats uppleva det värsta - att deras barn mördas. Serien publiceras på SVT Play den 20 februari och visas i SVT1 tisdag den 22 februari kl. 21.00.

Lyssna här: https://AnaDiaz.lnk.to/Evigtung

Anas ord om Evigt Ung:

Den här sången borde aldrig behövts skrivas.

Livet blir ofta mer hanterbart när jag sätter ord på det, men här, när verkligheten tornar upp sig, så räcker faktiskt inte ord till. Man kan med största respekt ta emot uppdraget att skriva en sång, men den smärta och sorg som värker i de familjer som måste lära sig leva igen utan människor som tagits ifrån dem alldeles för tidigt, den är egentligen för stor för att ord ska kunna omfamna mer än en bråkdel av den. Det här är ett akut trauma och en nationell kris, men också en katastrof på det allra mest personliga och mänskliga planet. Jag vet det är ofattbart, och för hemskt att ta in, hjärnan kan vilja låtsas att det är nån annanstans det händer men snälla gör inte det. Titta på programmen. Lyssna på mammorna. Hör deras berättelser. Unga människor och död hör inte ihop, dom är livet framför våra ögon, vårt hopp och våra skyddslingar och vi ska inte svika dem.

Ta hand om er.

Evigt Ung släpps idag den 18 februari via WINWIN Recordings / Sony Music. Låten är skriven av Ana Diaz och producerad av David Ingemar och Ana Diaz.

I dokumentärserien Mammorna i våldets skugga möter vi mammorna som tvingats uppleva det värsta - att deras barn mördas. De berättar om livet och döden, om sorgen och förlusten men också om den villkorslösa kärleken. De kämpar vidare i stigmatiserade och marginaliserade förorter där samhället har gett upp för länge sedan.

Dokumentärserien, som publiceras på SVT Play den 20 februari bygger på en idé av journalisten och författaren Alexandra Pascalidou. För sex år sedan skrev hon ett uppmärksammat reportage i Dagens Nyheter om tre mammor som förlorat sina barn i skjutningar. Därefter kom ”Mammorna” en bok där 21 mammor berättar om våldet och kärleken till sina barn, och som nominerades till Augustpriset. Boken följdes upp av pjäsen med samma namn som spelas på Riksteatern och Stadsteatern i Stockholm.

Ana Diaz har hyllats som en av Sveriges bästa låtskrivare och i fjol tog hon emot två Grammisar för ’Årets Pop’ och ’Årets Textförfattare’ för sitt kritikerrosade album Tröst och vatten som släpptes våren 2020. Hösten samma år gjorde Ana stor succé i Så Mycket Bättre med fantastiska tolkningar på bl a Jacob Hellmans Vara vänner och Eldkvarns Vår lilla stad. Senast Ana Diaz släppte musik var i somras med låten VIKOMMERÅDÖ. I höstas var hon ute på en utsåld Sverigeturné där hon bjöd på en exklusiv, intim show präglad av hennes självklara melodier och hudnära berättelser.

FÖLJ ANA: Instagram I Facebook I YouTube I Spotify

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad