Menu
NYTT ALBUM. Vem kan stå emot Midnight Oil? Nya albumet

NYTT ALBUM. Vem kan stå emot Midnight Oil? Nya albumet "Resist" släpps idag

18 feb kl: 07:31

Nära 20 år efter sitt förra studioalbum släpper nu Midnight Oil äntligen det nya albumet RESIST.

LYSSNA PÅ ALBUMET

På “Resist” tacklar Midnight Oil - med sitt otvetydiga artistiska ID - en mängd akuta världsliga frågor. Från öppningsspåret, “Rising Seas” till avslutande “Last Frontier” återkommer teman som klimatkris, miljöförstöring och andra svåra frågeställningar mänskligheten i skrivande stund genomgår.

I anslutning till albumet kommer även en video till “We Resist”, en kortfilm som visar en mängd protestaktioner initierade av fans över hela världen, samt arkivmaterial från några av de många liknande aktioner bandet själva skapat genom åren.

SE VIDEON

Samtidigt med albumsläppet berättar Midnight Oil att man nästa vecka, fredag 25 februari, kommer att offentliggöra datum för spelningar både i USA (juni) och Europa (juli), och som blir ytterligare en del av det som är Midnight Oils sista turné någonsin.

“Resist” är Midnight Oils femtonde studioalbum sedan de exploderade på post-punkscenen 1978, och som banade vägen för en mängd bländande spelningar, via Australiens pubar och klubbar till arenor och festivaler runt om i världen.

Det är ett passande och framåtblickande statement från ett band vars motto alltid har varit ““it’s better to die on your feet than live on your knees”.

För produktionen står Warne Livesey (“Diesel & Dust”, “Blue Sky Mining”, “Capricornia”).

Albumet spelades in under slutet av 2019 och här kan vi därför höra bandets basist, Bones Hillman, som tragiskt nog gick bort 12 månader senare. Därefter drabbade coronapandemin världen och inspelningarna försenades ytterligare.

Första smakprovet från dessa inspelningar landade sent 2020 som “The Makarrata Project” - - ett minialbum med några av Australiens främsta First Nations-musiker. Albumet gick rakt in på #1 på albumlistan samma veckoslut som Bones gick bort, och blev sedan nominerat till fem ARIA Awards. “Gadigal Land” med Dan Sultan, Joel Davison, Kaleena Briggs och Bunna Lawrie) belönades med ett prestigefyllt APRA Song Of The Year-pris.

Från Sydneys stränder till gatorna på Manhattan har Midnight Oil stoppat trafiken, väckt passion, inspirerat fans, utmanat begreppet "business as usual" och brutit mycket ny mark. 2017 återvände de efter ett uppehåll på femton år, och kickade igång sin Great Circle World Tour - 77 spelningar i 16 länder. Publikens engagemang och kritikernas rosor ledde till fler spelningar runt om i Europa, och som sedermera ledde vidare till de studiosessions där “Resist” skapades. Släppet av det här albumet sluter cirkeln till en makalös karriär.

Bandet har också förkunnat att även om detta blir deras sista turné någonsin, betyder det inte slutet för Midnight Oil. Medlemmarna kommer att fortsätta sina framtida egna projekt. De är också väldigt öppna för att spela in ny musik tillsammans igen och fortsätta supporta sådant de brinner för. Men några fler turnéer kommer bandet inte att göra.

Att se Midnight Oil live är att uppleva rockens urkraft. De lämnar publiken inspirerad att leva livet mer passionerat och att “Resist”.

RESIST

** texter och album credits här **

Rising Seas
The Barka-Darling River
Tarkine
At the Time of Writing
Nobody’s Child
To the Ends of the Earth
Reef
We Resist
Lost At Sea
Undercover
We Are Not Afraid
Last Frontier


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad