Menu
Nysignade Lilla London debuterar med

Nysignade Lilla London debuterar med "1000 år av regn"

1 okt kl: 07:30

Producent- och låtskrivarduon som breakade Victor Leksell satsar nu på eget. Lilla London heter den nya gruppen från Göteborg som debuterar med heartbreaklåten 1000 år av regn.

Lyssna här: https://LillaLondon.lnk.to/1000aravregn

Efter att ha kontaktat Victor Leksell på Messenger producerade och skrev William Forsling & Petter Alfredsson musikhistoria med albumdebuten för Leksell och låtarna Tappat, Klär av dig och Allt för mig. Själva skapade de sig ett förlagskontrakt med Sony ATV och fler artistsamarbeten, bland annat Newkids låtar Chambea, Dör för min och Kanske var vi rätt bra ändå samt Tjuvjakts Vaskar mina tårar.

1000 år av regn är producerad av Petter med sång av William och är ett första smakprov på Lilla Londons RnB-mjuka sound, en synth som smälter likt vattendroppar på asfalt. Det är klistrigt, precis som själva tanken av att en relation skulle ta slut. Den talar rakt i talspråk till ett hjärta i tusen bitar. Ljudbilden är stor och röjig – more is more – där göteborgarna har experimenterat med munspel, mandolin, elgitarrer och cellostråkar.

– Man brukar kalla Göteborg för Lilla London för att det regnar mycket, och vi har pratat mycket om vattniga ljud, att det ger ett lugn. Man vill bli omfamnad nu och vatten har den inverkan. Göteborg har på ett sätt blivit backdroppen i vårt musikprojekt, atmosfären här – havet och viben – att vi är mer ärliga när vi är nära vår familj - Lilla London.

Petter började spela gitarr som nioåring och William har sjungit sedan han kan minnas. 23-åringarna bor och verkar i Göteborg, Gårda med utsikt över Gothia Towers och Liseberg. Här träffades duon på en musikskola och har jobbat i olika konstellationer tillsammans sedan dess.

– Vi har ett härligt flow när vi jobbar, Williams RnB-mjuka sång och min blandning av hårda elgitarrer, grunge och elektronisk musik. Det är det som utgör Lilla London, en duo med känslorna utanpå, säger Petter.

FÖLJ LILLA LONDON: Instagram

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad