Menu
NYTT ALBUM. Alva Klum ger oss

NYTT ALBUM. Alva Klum ger oss "Känslolåtarna - som det känns när det känns"

8 apr kl: 10:11

Alva Klum Ekdahl har alltid hållit på med musik, skrivit låtar och texter, arrat och sjungit. Från början i Nacka musikklasser, sedan på Stockholms musikgymnasium, och vidare i coverband och egna bandprojekt. Efter två år på RMLs låtskrivarlinje skrev och producerade hon musik till andra under ett par år, både i Sverige och mot Asien. Alva var bland annat en av producenterna till låten Jag är fri i RFSLs kampanj till förmån för asylsökande HBTQ-personer. Hon jobbar sedan ett par år som projektledare och kommunikatör på Adolf Fredriks musikklasser, parallellt med egna musikprojekt.

LYSSNA

Projektet Känslolåtarna började när Adolf Fredriks musikklasser skulle spela in en skiva och bad om nyskriven barnmusik till skivan. Sjungalåten, Nej!, Räddlåten och Dödenlåten blev till, varav två spelades in. Därefter utvecklades projektet ytterligare och bland annat producerades en konsert i samarbete med Nacka musikskola där åtta av Känslolåtarna framfördes. Samarbetet med Lars Halapi inleddes tidigt, men då saknades ekonomin för att genomföra inspelningarna. Övertygad om hur Känslolåtarna skulle låta när de var klara sparade Alva pengar under flera år för att, till slut, kunna göra det precis så som det var tänkt. Med Lasses fingertoppskänsla för att få musik att kännas och beröra har nu alla låtar fått en plats och hittat hem i Halapis underbara, känslostyrda ljudvärld.

Alva berättar:

- Att skriva om känslor, och försöka att sätta ord på stora känslor ur barns perspektiv, känns både angeläget och viktigt. Tänk om vi alltid hade ord för det vi kände - så många färre saker som skulle behöva gå sönder på grund av känslor och situationer som blir för överväldigande!

Förhoppningen är att Känslolåtarna ska spelas och sjungas mycket och ofta, och väcka funderingar som kanske kan bli till pratstunder mellan liten och stor.

Om Lars Halapi, och hans ord om projektet

Lars Halapi är gitarrist och skivproducent. Han har som gitarrist varit medlem i grupperna Bo Kaspers Orkester och Gloria samt turnerat med bland andra Olle Ljungström, Rebecka Törnquist och Sophie Zelmani. Som producent är han kanske mest känd för sitt långvariga samarbete med Zelmani men har också producerat skivor med artister som Tomas Andersson Wij, Ulf Lundell, Eskobar, Peter Jöback och Eva Dahlgren.

- När Alva frågade mig om jag ville producera hennes skiva blev jag glad av flera skäl. Dels har jag märkligt nog aldrig gjort en barnskiva förut men framför allt slogs jag av de skarpsynta och ömsinta texterna som bärs av nogsamt utmejslade vackra melodier. Det var mycket lätt att tacka ja och jag tycker att det blev en väldigt fin skiva som både är rolig, lockar till allsång och viktigast - tar barn och unga på allvar.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad