Menu
NYTT ALBUM. Efter elva års väntan - Julian Lennon aktuell med personliga fullängdaren

NYTT ALBUM. Efter elva års väntan - Julian Lennon aktuell med personliga fullängdaren "JUDE"

9 sep kl: 08:45

“On JUDE, Lennon embraces the song and others that have been developing over time and pulled from his own life journeys.” – American Songwriter

“While his new album has been in the works for some time, some of the songs are eerily suitable to today.” – Forbes

"Featuring “the gorgeous closing lullaby, ‘Gaia’, based on Bill Laurance’s instrumental, Cables.” – Mojo

"’Lucky Ones’ by Julian Lennon is Dan’s DJ Pick of the Week!” – Lightning 100

I dag den 9 september släpper den tidigare Grammynominerade singer-songwritern Julian Lennon sitt efterlängtade album "Jude". Skivan, som är hans första fullängdare på elva år, är producerad av Julian tillsammans med Justin Clayton. 

Albumtiteln "Jude" är en blinkning till The Beatles legendariska hit "Hey Jude". Paul McCartney skrev låten till den då 5-årige Julian för att trösta honom efter hans föräldrars separation. Innan den gavs ut ändrade dock McCartney namnet i ursprungstiteln "Hey Jules" till "Jude" istället.

Även om "Jude" är ett djupt personligt album, så innehåller låtarna också reflektioner kring många viktiga och aktuella ämnen. Alster som "Every Little Moment" och "Freedom" handlar om den kollektiva ångest som uppstår i tider av krig och kärlek. "Stay" är en ballad som lyfter vikten av att finnas där för någon som kämpar med sin mentala hälsa. Och på den pianodrivna "Breathe" hittar Julian lugn och balans i en tid av känslomässig omvälvning. 

På albumets sista spår "Gaia" samarbetar Julian med Paul Buchanan och Elissa Lauper i en omarbetad version av Julians instrumentala favoritalster, nämligen Bill Laurances "Cables". Låten, som är en poetisk konversation mellan Moder Jord och mänskligheten, förkroppsligar den övergripande känslan som albumet "JUDE" förmedlar i sin helhet. Den 10 september, på sin framlidna mamma Cynthia Lennons födelsedag, släpper Julian även skivan på vinyl till sin mors ära.

LYSSNA på "Jude" här. <<<

Den 14 september är Julian, tillsammans med KROQs Nicole Alvarez, även aktuell med det livestreamade eventet "Jude: Behind the Album". För första gången någonsin kommer Julian att berätta om varje enskild låt på fullängdaren och dela med sig av historier som inte berättats tidigare. Fans kan delta i konversationen exklusivt via LOOPED vars teknologi ger publiken möjlighet att vara mer interaktiva och delta i evenemanget. Biljetterna är gratis, men begränsade. Mer information om "Jude: Behind the Album" finns här. 

Följ Julian Lennon:

Hemsida I Facebook I Instagram I YouTube I Spotify

    Hitta evenemang

    Fritext
    Välj stad

        
                                            
    Datum: Alla dagar
    Veckodagar:
    Tillbaka Sök

    Välj stad